Ο Γερμανός μέσος, Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς στάθηκε άτυχος καθώς θα χάσει το Euro 2024 λόγω αμυγδαλίτιδας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο προπονητής των «πάντσερ», Γιούλιαν Νάγκελσμαν κάλεσε τον Εμρέ Τσαν ως αντικαταστάτη του, τρεις ημέρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα με τη Σκωτία στις 14 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/6) η ομοσπονδία της Γερμανίας
Η Γερμανία ξεκινά το τουρνουά εντός έδρας με τη Σκωτία την Παρασκευή στον 1ο όμιλο, που περιλαμβάνει επίσης την Ουγγαρία και την Ελβετία.
Ο 20χρονος Πάβλοβιτς της Μπάγερν Μονάχου λόγω της αμυγδαλίτιδας είχε αποκλειστεί από τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας με την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.
«Αποφασίσαμε να πάρουμε τον Εμρέ Τσαν», είπε ο Νάγκελσμαν, προσθέτοντας: «Ήταν ενθουσιασμένος και είπε ότι ήταν έτοιμος να ενταχθεί στην ομάδα. Θέλαμε έναν παίκτη στην ομάδα που έχει παίξει πολλούς αγώνες και που ξέρει πώς να χειρίζεται την πίεση. Ταιριάζει στο προφίλ και μπορούμε τώρα να τον χρησιμοποιήσουμε.»
Ο Τσαν είχε μια γεμάτη σεζόν με την Ντόρτμουντ που έφτασε στον τελικό του Champions League όπου έχασε από τη Ρεάλ.