Υπόθεση για δύο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το Coppa Italia, καθώς Ίντερ και Ρόμα διασταυρώνουν απόψε (21:45) τα ξίφη τους στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί σήμερα στο «Ολίμπικο» για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι σεζόν.

Από το 2004 έως σήμερα οι δύο ομάδες μονοπωλούν τους τελικούς, έχοντας κερδίσει από δύο η κάθε μία, με την περσινή «μονομαχία» της Λάτσιο με την Σαμπντόρια να αποτελεί το μοναδικό… ψεγάδι σε αυτό το σερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «νερατζούρι» τη σεζόν 2004-05 κατέκτησαν το τρόπαιο, επικρατώντας της Ρόμα και στους δύο τελικούς, ενώ την επόμενη χρονιά, παρά την ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο ματς του «Σαν Σίρο», η ομάδα του Μιλάνου ξανασήκωσε την κούπα, αφού επιβλήθηκε με 3-1 μέσα στο «Ολίμπικο».

Οι Ρωμαίοι, πάντως, τις επόμενες δύο σεζόν πήραν ρεβάνς, κατακτώντας ισάριθμες φορές το Coppa Italia.

Το 2007, η Ρόμα συνέτριψε την Ίντερ με 6-2 στο ματς του «Ολίμπικο», και παρά την ήττα της στην ρεβάνς κατέκτησε το 8ο Κύπελλο Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα χρόνο αργότερα, η ομάδα του Σπαλέτι επικράτησε με 2-1 στον μονό τελικό που καθιερώθηκε από εκείνη τη χρονιά.

Για να φτάσουμε στο 2009, όταν η ετέρα ομάδα της Ρώμης, η Λάτσιο, συνέχισε το σερί της πρωτεύουσας, κερδίζοντας στα πέναλτι την Σαμπντόρια σε ένα ζευγάρι που «έσπασε» την μονοτονία των αναμετρήσεων της Ρόμα με την Ίντερ.

Τελικός με μεγάλη σημασία και για τους δύο

Η σημερινή «μονομαχία» μεταξύ των δύο ομάδων, πάντως, έχει εξαιρετική σημασία και για τους δύο φιναλίστ.

Η Ίντερ, από την μεριά της, θέλει να πάρει το πρώτο τρόπαιο και να βάλει τις βάσεις για το τρεμπλ, αφού βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του Σκουντέτο, ενώ έχει προκριθεί ήδη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα η αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα προσπαθήσει απόψε να σταματήσει το σερί των δύο χαμένων τελικών από την Ρόμα, ενώ θα κυνηγήσει την πρώτη φετινή νίκη επί των «τζιαλορόσι».

Στον αντίποδα, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι βλέπει το Κύπελλο ως εξιλέωση, αφού το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στο Μιλάνο, μετά την ήττα της από την Σαμπντόρια και το παιχνίδι – παρωδία της Λάτσιο με την Ίντερ.

Οι «τζιαλορόσι» επιθυμούν διακαώς να σηκώσουν το τρόπαιο του Coppa Italia, καθώς θα γίνουν οι πολυνίκεις του θεσμού με δέκα κατακτήσεις, ξεπερνώντας την Γιουβέντους που έχει εννέα.

Η λίστα με τους τροπαιούχους:

9: Γιουβέντους, Ρόμα

6: Φιορεντίνα

5: Τορίνο, Μίλαν, Ίντερ, Λάτσιο

4: Σαμπντόρια

3: Πάρμα, Νάπολι

2: Μπολόνια

1: Αταλάντα, Τζένοα, Βάντο, Βενέτσια, Βιτσέντζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης