ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο ΟΑΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι για την 5η αγωνιστική της Super League. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς οι «δικέφαλοι» δεν έβγαλαν νικητή και πρόσθεσαν από ένα βαθμό στη συγκομιδή τους.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 16’ με τον Σφιντέρσκι, ενώ η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τσιγκρίνσκι στο 54’. Στο 58’ ο Σφιντέρσκι σκόραρε εκ νέου, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 79’ ο Ντέλετιτς. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι (δοκάρι) με τον Μπίσεσβαρ στο 25΄, ενώ για την ΑΕΚ ακυρώθηκε γκολ με τη χρήση του VAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς εκπλήξεις παρουσιάστηκε το αρχικό 3-5-2 της ΑΕΚ, με τον Κώστα Γαλανόπουλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Σιμόες και τον Αλμπάνη να διατηρεί τη θέση του. Αντίθετα, με… δόγμα του σοκ έμοιαζαν οι επιλογές του Άμπελ Φερέιρα, που άφησε στον πάγκο Πασχαλάκη, Ζαμπά, Εσίτι και Άκπομ, ενώ άλλαξε σχηματισμό για πρώτη φορά, επιλέγοντας το 4-2-3-1 με τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον σέντερ φορ (Σφιντέρσκι) και τους Λημνιό, Ελ Καντουρί στα «φτερά».

Οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως έπιασαν «αδιάβαστη» την ΑΕΚ, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο 5΄ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν ο «από μηχανής Θεός» στην ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, όμως στο 16΄ δεν βρέθηκε κανείς να αποσοβήσει το 1-0. Από ασίστ του Λημνιού, το έργο του Σφιντέρσκι ήταν τόσο εύκολο, που παρά το πολύ κακό τελείωμά του, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα!

Το 3-5-2 ήταν «ναυάγιο» με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγαίνουν συνεχώς «στην πλάτη» της άμυνα της ΑΕΚ και να δημιουργούν συνεχώς φάσεις, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Στο 25΄ είχαν την μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Μπίσεσβαρ έχασε πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Κωστένογλου άλλαξε την αμυντική διάταξη της Ένωσης σε τετράδα (Μπακάκης – Τσιγκρίνσκι, Βράνιες – Λόπες) με τους Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο να δίνουν βοήθειες στους ακραίους μπακ.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Κωστένογλου επιχείρησε να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ΑΕΚ, ρίχνοντας στο ματς τους Ντέλετιτς, Γιακουμάκη και απελευθερώνοντας τον Λιβάγια στην «αγαπημένη» του θέση, πίσω από τον σέντερ φορ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά και βρήκαν το γρήγορο γκολ του ήθελαν στο 53΄ με τον Τσιγκρίνσκι να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες (προηγούμενο στο Καραϊσκάκη στο 2-1 επί του Ολυμπιακού, τον Φεβρουάριο του 2018).

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Τι κι αν άλλαξε παίκτες και σχηματισμό η ΑΕΚ… Εκ νέου ο Λημνιός νίκησε στο σπριντ τον Λόπες, μπήκε από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σφιντέρσκι. Μάλιστα το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν «φωτοτυπία» του πρώτου.

Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ βρήκε την απάντηση 10 λεπτά πριν από το τέλος, με τον Μάνταλο να βγάζει την ασίστ και τον Μίλος Ντέλετιτς να σημειώνει στην κενή εστία το «παρθενικό» του γκολ και να χαρίζει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (Novasports 1)

Γκολ: 16′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 54′ Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), 58′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 79′ Ντέλετιτς (ΑΕΚ)

 

 

To «φιλμ» του αγώνα

Ξεκίνησε το ντέρμπι

3′ Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο σούταρε άουτ.

5’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι πέρασε τον Μπάρκα και βγήκε πλάγια. Πάσαρε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σούταρε πάνω στους αμυντικούς της ΑΕΚ.  

10′ Ο ρυθμός στο παιχνίδι είναι γρήγορος με τις δύο ομάδες να προσπαθουν να αιφνιδιάσουν.

16′ ΓΚΟΛ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ και γύρισε για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος με πλασέ σκόραρε.

 

 

19′ Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μίσιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπάρκας έκανε άστοχη έξοδο και ο Σφιντέρσκι δεν βεήκε στόχο.

20′ Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να απειλεί. Ο Μπίσεσβαρ σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μπάρκας απέκρουσε.

22’ Ο ΠΑΟΚ απειλεί εκ νέου. Ο Καντουρί πήρε την μπάλα στην περιοχή και σέντραρε. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακάκη και ο διαιτητής με το VAR καταλόγισε πέναλτι.

25′ Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

31’ Απείλησε η ΑΕΚ. Ο Λόπες αφού «καθάρισε» στην άμυνα βγήκε μπροστά και έφτασε με τη μπάλα μέχρι την περιοχή του ΠΑΟΚ. Άλλαξε τη μπάλα με τον Αλμπάνη, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά χωρίς να βρει στόχο.

38′ Συρτό σουτ του Ελ Καντουρί από τα όρια της περιοχής, μετά το γύρισμα του Γιαννούλη, η μπάλα περνάει άουτ.

Τέλος πρώτου μέρους

Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ στο ημίχρονο. Οι Παουλίνιο και Αλμπάνης αποχώρησαν για να μπουν οι Γιακουμάκης και Ντέλετιτς.

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος

47′ Πιο δυναμικά ξεκίνησε η ΑΕΚ. Ο Μπακάκης σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

51′ Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς.

54′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ 1-1! Από την εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Τσιγκρίνσκι σκόραρε μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

 

55′ Κίτρινη κάρτα στον Βράνιες γιατί έβαλε επικίνδυνα το χέρι του στο πρόσωπο του Σφιντέρσκι.

58′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ 1-2! Ο Λημνιός και πάλι μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Σφιντέρσκι με νέο πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά.

 

63′ Η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μάνταλο, αλλά η φάση ελέγχεται στο VAR από τον διαιτητή Κλόσνερ. Τελικά αποφασίστηκε να δοθεί οφσάιντ στον Μάνταλο.

64′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ στη θέση του Σφιντέρσκι.

77′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζαμπά στη θέση του Λημνιού που τραυματίστηκε.

79′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-2! Ο Μάνταλος από τα αριστερά αποδιοργάνωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και γύρισε τη μπάλα με αποτέλεσμα ο Ντέλετιτς να σκοράρει σε κενή εστία.

 

 

82′ Κίτρινη κάρτα στον Λέο Ζαμπά.

 

83′ Κίτρινη κάρτα και στον Γαλανόπουλο.

85′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κλωναρίδης στη θέση του Μάνταλου.

87′ Φοβερή απόκρουση του Μπάρκα στην προσπάθεια του Άκπομ.

88′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο στη θέση του Μπίσεσβαρ.

90′ Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90+5′ Σουτ του Λιβάγια με το δεξί, μπήκε κόντρα, η μπάλα πέρασε κόρνερ δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Τέλος του ντέρμπι

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (Novasports 1)

Γκολ: 16′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 54′ Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), 58′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 79′ Ντέλετιτς (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Βράνιες, Γαλανόπουλος – Γιαννούλης, Ζαμπά

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο (46′ Γιακουμάκης), Λόπες, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (85′ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46′ Ντέλετιτς), Λιβάγια.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμάο.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Καντουρί, Λημνιός (77′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (88′ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (64′ Άκπομ).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Εσίτι, Στοχ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετία), με βοηθούς τους Μάρκο Ζέρχερ (Ελβετία), Ρέμι Ζγκράγκεν (Ελβετία), ενώ τέταρτος είναι ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).

Διαιτητής VAR είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και AVAR ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης