Αν κάποιος κάνει το λάθος και βρεθεί στο… στόχαστρό της, μάλλον δεν έχει και πολλές πιθανότητες να γλιτώσει.

Ο λόγος για την Ελένη Δημητριάδου, κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ στο Τραπ γυναικών που διακρίθηκε σε έναν ακόμα αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στο 2ο Volos Cup που έγινε στην πόλη της Μαγνησίας η Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος είχε εξαιρετικές επιδόσεις και στις δυο κατηγορίες όπου συμμετείχε.

Η αθλήτρια του συλλόγου «ΦΟΙΝΙΞ» Πανελλήνια Ακαδημία Σκοποβολής πήρε την πρώτη θέση και στις δυο κατατάξεις με 97/125 και 155/200. Όμως δεν σταματά εδώ… Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρει μέρος και στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με στόχο να πετύχει μια ακόμα διάκριση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σκοποβολή τραπ, αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας, είναι Ολυμπιακό άθλημα. Οι αθλητές αγωνίζονται με τους εξής όρους, σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

Το όνομα «τραπ» οφείλεται στο γεγονός ότι το μηχάνημα που εκτοξεύει τους στόχους βρίσκεται σε καταπακτή. Τρεις μηχανές εκτόξευσης πήλινων δίσκων βρίσκονται μπροστά από κάθε θέση βολής, ρυθμιζόμενες σε διάφορες γωνίες και ύψος τροχιάς του δίσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τοποθετημένες μέσα σε καταπακτή που βρίσκεται μπροστά από τους βατήρες των σκοπευτών. Οι σκοπευτές στοχεύουν από πέντε διαφορετικές θέσεις που είναι σε ευθεία σειρά, 15 μέτρα περίπου πίσω από τις μηχανές εκτόξευσης στόχων.

Έξι αθλητές κινούνται κυκλικά με τη φορά του ρολογιού, στις πέντε θέσεις σκόπευσης. Οι πέντε αθλητές λαμβάνουν θέση στους βατήρες και ο έκτος περιμένει σε θέση πίσω από τον αθλητή στο βατήρα Νο 1. 

Οι πήλινοι στόχοι εκτοξεύονται με ταχύτητα, διανύοντας απόσταση 75 μέτρων, ενώ το ύψος της τροχιάς τους κυμαίνεται από δύο έως τέσσερα μέτρα.

Οι αθλητές δεν γνωρίζουν ποια από τις τρεις μηχανές σε κάθε θέση εκτοξεύει τον πήλινο δίσκο. Κάθε σκοπευτής έχει το δικαίωμα να επιχειρήσει δύο βολές σε κάθε πήλινο στόχο, εφόσον αυτός βρίσκεται στον αέρα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης