Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) έδωσε την Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου τον πρώτο της αγώνα μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και λίγες μόλις εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.
Η αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ με 4,55μ. σε έναν αγώνα όπου ήταν για εκείνη η ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση του ποδιού της. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και γι΄αυτό δε συμμετείχε στο μίτινγκ της Μαδρίτης.
Η αθλήτρια επέλεξε σήμερα να μπει στον αγώνα από χαμηλά, χρησιμοποιώντας τα χαμηλά ύψη ως ζέσταμα. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε στα 4,10μ., στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη τα 4,20μ. και 4,30μ. και με την τρίτη τα 4,45 μέτρα.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,55μ. ύψος που η αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη. Η Στεφανίδη, η οποία στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα στα 4,65 μέτρα, αναμένεται πριν τους Ολυμπιακούς να κάνει έναν ακόμη αγώνα.
Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που ξεπέρασε με την τρίτη το 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοοικονόμου θα αναμένει τα επόμενα 24ωρα να δει αν τελικά θα παραμείνει εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
5.000 μ. Ανδρών
Πολύ καλή κούρσα έγινε στα 5.000 μ. των Ανδρών με τους αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές κατακτώντας της πρώτες τέσσερις θέσεις. Ο Κώστας Σταμούλης πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 14.26.80 και ακολούθησε με νέο ατομικό ρεκόρ ο νικητής χθες στα 3.000 μ. στιπλ, Γιώργος Κύρτσης με 14.30.95.
Ο αθλητής το 2025 θα είναι στην κατηγορία Ανδρών Κ23 και θα έχει την ευκαιρία για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας του. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στο Νίκο Σταμούλη με 14.32.90 και φετινό ρεκόρ, ενώ τέταρτος ήταν ο έφηβος Διονύσης Καψάλης με 14.33.51 και νέο ατομικό ρεκόρ.
Νταμπλ η Εμμανουηλίδου, ρεκόρ ο Μίτα
Το πρώτο της νταμπλ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον Βόλο, ενώ την πρώτη νίκη του χωρίς να τη μοιραστεί σημείωσε ο Αντρέα Μίτα στο ύψος. Τα φαβορί, Μαρία Μαγκούλια και Σωτήρης Γκαραγκάνης κέρδισαν σε σφαίρα και 200 μ. αντίστοιχα.
200 μ. γυναικών
Ο αντίθετος άνεμος (-1.4) δεν εμπόδισε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να φτάσει στο νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αξιόλογη επίδοση, 23.17.
Εξαιρετικός αγώνας με φετινό ρεκόρ, 23.34, παρά την κόντρα, και για την περσινή νικήτρια, Άρτεμις Αναστασίου, που κυνήγησε μέχρι τέλους την προπορευόμενη Εμμανουηλίδου. Στην τρίτη θέση η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) με 23.78.
200 μ. ανδρών
Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ. Δημητρίου) είναι ο πιο γρήγορος Έλληνας φέτος στα 200 μέτρα και το επιβεβαίωσε με το 20.90 (-0.1) στη δεύτερη τελική σειρά, που τον έστεψε πανελληνιονίκη.
Ατομικό ρεκόρ για τον δεύτερο και νικητή χθες στα 100 μ., Νικόλα Παναγιωτόπουλο (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας) με 21.08 και χάλκινο μετάλλιο για τον Βασίλη Μυριανθόπουλο του Παναθηναϊκού με 21.34.
Σφαίρα γυναικών
Νίκη με βολή στα 15.34 και δύο ακόμα πάνω από τα 15 μέτρα για την Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης Καλύμνου), απέναντι στην Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), που ξεκίνησε με 15.10, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.
Η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) πλησίασε το ρεκόρ της (14.81) ρίχνοντας 14.74, επίδοση που την ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Ύψος ανδρών
Στον πρώτο του αγώνα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο 19χρονος Αντρέα Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας «Ευ Ζην») όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα, αλλά πέτυχε και ατομικό ρεκόρ με 2.20, για να κατακτήσει τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο, χωρίς να χρειαστεί να τον μοιραστεί, όπως το 2023.
Το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στον συνομήλικό του, Γιώργο Μανωλόπουλο (ΓΣ Σπαρτιατικός) με 2.05 και το χάλκινο μοιράστηκαν με την ίδια επίδοση, ο Μιχάλης Καΐπης (ΑΟ Κούρος Πατρών) με τον Αντώνη Μέρλο (ΠΑΟΚ), που δεν προσέγγισε τα γνωστά του στάνταρ και έφυγε από τον αγώνα στα 2.13 με τραυματισμό (θλάση).
Η Λάουρα Ζενέγια πέτυχε το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ της 2ης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μάλιστα κερδίζοντας το φαβορί, την Δήμητρα Γναφάκη στα 400 μ. εμπόδια.
Πρώτος τίτλος για την Αντριάνα Γκόγκα στο μήκος, αλλά και για τον Δημήτρη Παυλίδη στο δίσκο με ρεκόρ αγώνων. Ο Δημήτρης Λεβαντίνος τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. με εμπόδια.
Δίσκος ανδρών
Η σταθερότητα που έδειξε φέτος ο Δημήτρης Παυλίδης με τις εμφανίσεις του στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει, αποτυπώθηκαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τον 21χρονο κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ να κατακτά τον πρώτο εγχώριο τίτλο με βολή στα 61.59, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων.
Ο αθλητής του Αίαντα Κιλκίς έριξε την καλή βολή στην έκτη προσπάθειά του, ενώ είχε ακόμα βολές στα 59.83, 58.61, 58.53, 58.27 και 57.65.
Δεύτερη θέση με 57.67, για τον Ιάσωνα Θανόπουλο (Παναθηναϊκός) και χάλκινο μετάλλιο για τον Κώστα Μπουζάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 56.25.
Μήκος γυναικών
Η καλύτερη φέτος στο αγώνισμα Αντριάνα Γκόγκα ξεκίνησε με 6.25, συνέχισε με 6.55 και «καθάρισε» τη νίκη, παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Μαρίας Στεφανοπούλου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να την ξεπεράσει. Η αθλήτρια του ΑΣ Πανόραμα έκλεισε τον αγώνα της με ένα ακόμα πολύ καλό άλμα στα 6.54, ενώ η Στεφανοπούλου ολοκλήρωσε με 6.28 και έμεινε με το 6.30 της δεύτερης προσπάθειας.
Την τρίτη θέση κατέλαβε η Φωτεινή Μίζιου (ΠΑΟΚ) με 6.28 και την τέταρτη η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 6.25.
400 μ. εμπόδια γυναικών
Συναρπαστική κούρσα με την Λάουρα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να κερδίζει στο φινάλε της κούρσας την κυρίαρχη των τελευταίων χρόνων στο αγώνισμα, Δήμητρα Γναφάκη (Παναθηναϊκός). Η νικήτρια πέρασε πιο συντηρητικά τα πρώτα 200 μέτρα, σε αντίθεση με την Γναφάκη που προσπάθησε για την επίδοση που ίσως την έστελνε στο Παρίσι.
Η Ζενέγια τερμάτισε σε 57.08 και πέτυχε μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, αφού κατέρριψε το 57.25 της Χριστίνας Πανάγου από το 1999.
Η Γναφάκη σημείωσε 57.30, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η δίδυμη αδερφή της Λάουρας, η Ελιμπιόνα με χρόνο 59.90.
400 μ. εμπόδια ανδρών
Ο Δημήτρης Λεβαντίνος (Παναθηναϊκός) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε τον αγώνα, αλλά όχι με τον χρόνο που θα ήθελε. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού τερμάτισε σε 51.28 μπροστά από τον Κώστα Νάκο (Παναθηναϊκός) που έγραψε 51.68 και τον Βλαδίμηρο Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) που ήταν τρίτος με 52.32.