Η ικανότητα του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, το οποίο κρατούσε 16 χρόνια αποτελεί χαρακτηριστικό της αγωνιστικής του ικανότητας. Πόσο μάλλον να το καταφέρνει δύο φορές μέσα σε μικρό διάστημα. Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου είναι ένας ταλαντούχος αθλητής.

Τα χαρίσματα του δεν είναι μόνο αθλητικά, αλλά και ψυχικά δεδομένο του ότι ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής που έχει την ικανότητα να αξιοποιεί το ταλέντο του στους αγώνες όλων των επιπέδων. Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων και με βάση την εικόνα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μετάλλιο, αν και είναι μέσα στις δυνατότητες του, δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός για εκείνον, σε μια διοργάνωση όπου το επίπεδο θυμίζει – σε πολλές περιπτώσεις – κατηγορία Ανδρών- Γυναικών. Ο Τεντόγλου έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού με 7,69 μ., σε έναν τελικό όπου οι δύο Κουβανοί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς αμφότεροι έχουν ρεκόρ πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Χαρακτηριστικό της 12αδας είναι πως με εξαίρεση τους δύο Κουβανούς οι υπόλοιποι κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει σκληρή μάχη. Ο Τεντόγλου είναι ο τρίτος Έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων στο μήκος. Ωστόσο για να γίνει εκείνος με την καλύτερη εμφάνιση θα πρέπει να ανέβει στο βάθρο των νικητών, προκειμένου να ξεπεράσει τον Λούη Τσάτουμα που ήταν τέταρτος το 1999 στο Μπίντγκοζ, στην πρώτη διοργάνωση με άλμα στα 7,54 μέτρα.

Οι 12 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ

Εχεβάρια (Κούβα) 8,05 μ.
Σι (Κίνα) 7,51 μ.
Νανκι (ΗΠΑ) 7,62 μ.
Ζίενερτ (Γερμανία) 7,51 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 7,69 μ.
Σάντος (Ισπανία) 7,48 μ.
Μασσό (Κούβα) 8,12 μ.
Κιμ (Κορέα) 7,49 μ.
Σίλβα (Βραζιλία) 7,60 μ.
Ρόπερ (Αυστραλία) 7,91 μ.
Μιγιάτσι (Ιαπωνία) 7,50 μ.
Τιμόφεβ (Ρωσία) 7,62 μ.

Στον ημιτελικό τα τρία κορίτσια

Η Άννα Κιάφα και η Ολυμπία Καραγιάννη έχουν ήδη κάνει αυτό που έπρεπε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεδομένο του ότι πέρασαν στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων και επιπλέον το πέτυχαν με εξαιρετικές επιδόσεις. Οι δύο αθλήτριες την Πέμπτη (16/7) στις 21.30 απαλλαγμένες πλέον από το άγχος θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ακόμη σπουδαία εμπειρία και να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η Καραγιάννη θα τρέξει στην πρώτη σειρά, στον δεύτερο διάδρομο, ενώ η Κιάφα θα έχει δύσκολο έργο στον πρώτο διάδρομο της δεύτερης σειράς. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τρεις από κάθε σειρά και οι δύο χρόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής για την Ελλάδα, απόγευμα Πέμπτης για την Κολομβία, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της η Αλεξία Πολκράτη. Η αθλήτρια της Άννας Ιακωβίδου θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο της δεύτερης σειράς και με 55.38 έχει την έβδομη επίδοση. Στον τελικό θα περάσουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο χρόνοι. Η παρουσία της Πολυκράτη στη διοργάνωση χαρακτηρίζεται ήδη επιτυχημένη, δεδομένο του ότι στον προκριματικό του αγωνίσματος βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων (2η μέρα)

16/7
21.30 400 μ. εμπ. Κορασίδων Ημιτελικός (Κιάφα, Καραγιάννη)

17/7

02.30 Μήκος Παίδων Τελικός (Τεντόγλου)
03.05 400 μ. Κορασίδων (Πολυκράτη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης