Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με μεγάλες συγκινήσεις και διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No 5), επιβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με 2-1 σετ (6-2, 6-7(3), 6-4) του Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 16) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Εκεί ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος απόψε βρέθηκε μία ανάσα από τον αποκλεισμό, τον οποίο πάντως απέφυγε με τεράστια ανατροπή στο τρίτο σετ (έχανε 4-0), θα βρει απέναντι του τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3), που επικράτησε με 2-1 σετ του Γιάνικ Σίνερ (Νο 12).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη μάχη τους, στην οποία ο «Στεφ» θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο, που κατέκτησε πέρυσι στη διοργάνωση, θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, με ώρα έναρξης περίπου στις 16:30 (Cosmote Sport 6).

 

Καταιγιστικός ήταν ο Τσιτσιπάς στο ξεκίνημα του ματς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας εξαιρετικό τένις, με δύο breaks έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 5-0 απέναντι στον Αργεντίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έκτο game o Σβάρτσμαν πανηγύρισε για πρώτη φορά στο ματς, ενώ μείωσε σε 5-2, σπάζοντας για πρώτη φορά το σερβίς του «Στεφ». Πέραν τούτου ουδέν όμως για το Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ο Τσιτσιπάς τον πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε εξίσου δυναμικά και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, ενώ, κρατώντας το σερβίς του, έκανε το 5-2, δείχνοντας ότι είναι μία ανάσα από το 2-0 που θα του έδινε την πρόκριση.

Εντούτοις ο Σβάρτσμαν, ενώ έδειχνε ότι είναι στριμωγμένος στα σχοινιά, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Τσιτσιπά και με 11 συνεχόμενους πόντους κατέκτησε τρία συνεχόμενα σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους και κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Αργεντίνος κατάφερε να κάνει άνετα το 7-6 και να ισοφαρίσει σε 1-1 απέναντι σε έναν Τσιτσιπά, που ήταν εκνευρισμένος και είχε βγει τελείως από τα νερά του.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά την εμφάνισή του στο δεύτερο σετ κι έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που δεν του έβγαινε τίποτα στο κορτ, ο βραχύσωμος Αργεντινός προηγήθηκε με 4-0 κάνοντας διπλό break στο σερβίς του Έλληνα τενίστα.

Κι ενώ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει, ο Τσιτσιπάς έφερε τα πάνω κάτω. Πήρε πίσω το πρώτο break, μείωσε σε 4-2 κρατώντας το σερβίς του και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κατακτώντας συνολικά 6 game για να φτάσει στο 6-4!

Έστω και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να βελτιώσει το σερί νικών του, ενώ έχει κατακτήσει το πρώτο σετ, σε 17 νίκες στα 18 παιχνίδια που έδωσε σε χωμάτινα Masters. Μετρά μόλις μία ήττα στον προημιτελικό της Ρώμης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όπου ενώ είχε προηγηθεί είδε τον Σέρβο να «γυρίζει» το ματς και να επικρατεί με 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σερί αυτό ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και πάλι από το Μόντε Κάρλο (2019) απέναντι στον Κουκούσκιν και συνεχίζεται στο ίδιο τουρνουά του τρέχοντος έτους. Σε σύνολο 23 αγώνων (με το σημερινό), από το 2018 και μετά (συνυπολογίζοντας και τους προκριματικούς γύρους), ο Τσιτσιπάς μετρά 22 νίκες και μόλις μία ήττα από τη στιγμή που πήρε το πρώτο σετ.

Ο πρώτος ημιτελικός του Σαββάτου (16/04) ανάμεσα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα και στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ θα ξεκινήσει όχι πριν τις 14:00 (Cosmote Sport 6) και μετά την ολοκλήρωσή του θ΄ ακολουθήσει το ντέρμπι του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης