Φανή Χαλκιά και Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν στον Εισαγγελέα όλα όσα γνωρίζουν, ανεξαρτήτως συνεπειών, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Παράλληλα, για μία ακόμα φορά, αθλήτρια και προπονητής αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την παράνομη ουσία που βρέθηκε στην ολυμπιονίκη, ενώ απειλούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά όσων τους δυσφημούν χωρίς στοιχεία.

Αυτά προκύπτουν από την ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, κ. Γιώργου Αγιοστρατίτη. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εντολείς μου, έχουν εμπιστοσύνη στη Ελληνική Δικαιοσύνη, και στις δυνατότητές της, να διαλευκάνει οριστικά και προς κάθε κατεύθυνση, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με τη χρήση της ουσίας Μεθυλτριενολόνης (Μ3). Οι εντολείς μου, θα συμμετάσχουν σε κάθε θεσμική διαδικασία, και θα καταθέσουν, όταν κληθούν, στον αρμόδιο για τα αθλητικά θέματα Εισαγγελέα, που διεξάγει την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να συμβάλουν στην ανεύρεση της αλήθειας, και ανεξάρτητα από τις συνέπειες γι’ αυτούς.

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες ευρέθη το θετικό δείγμα, θα καταθέσουν μόνο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Λόγω όμως, των ανακριβειών, των ψευδών, και των συκοφαντικών διαδόσεων, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, από ανθρώπους που αγνοούν ακόμα και την έννοια του «τεκμηρίου αθωότητας», επιθυμώ να επισημάνω ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η Φανή Χαλκιά ουδέποτε με την θέληση της και τη συναίνεση της έλαβε την ουσία Μ3.

2. Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ουδέποτε προμηθεύτηκε, και ουδέποτε χορήγησε σε οποιονδήποτε τρίτο την πιο πάνω ουσία, πολύ περισσότερο δε, στην αθλήτρια του Φανή Χαλκιά.

3. Σε σχέση με τους «αθλητικούς παράγοντες», που περιφέρουν τη θλιβερή τους παρουσία καθημερινά στα Μ.Μ.Ε, υβρίζοντας και συκοφαντώντας αθλητές και προπονητές, προκειμένου, να επικρατήσουν στα αθλητικά αξιώματα στα οποία στοχεύουν, και οι οποίοι μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονταν τους αθλητές, προκειμένου, να ανέλθουν οι ίδιοι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, και εκλιπαρούσαν  για μια απλή φωτογράφηση μαζί τους, τους διαβεβαιώνω ότι: οι εντολείς μου, επιφυλάσσονται να ασκήσουν άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους κατά οποιουδήποτε αβάσιμα και χωρίς στοιχεία για την υπαιτιότητα τους, τους δυσφημεί.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τους τελευταίους μήνες η Φανή Χαλκιά έχει δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ (18), από όλους τους αθλητές όλων των χωρών, χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα. Με το δεδομένο αυτό, θα ήταν αδιανόητο εν όψει των καθημερινών ελέγχων, να λάβει οποιαδήποτε ουσία. Άλλωστε εάν είχε λάβει την ουσία Μ3 εν γνώσει της, είχε την ευχέρεια να αρνηθεί να προσέλθει στο κρίσιμο έλεγχο, οπότε θα της απεδίδετο ένα «NON SHOW» το οποίο δεν ανακοινώνεται, και χρειάζονται τρεις περιπτώσεις άρνησης ελέγχου, για να τιμωρηθεί.

Η Δικαιοσύνη, έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα, να ερευνήσει το θέμα σε βάθος, και να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που πράγματι τις έχουν, (και είναι πολλοί, κατά κανόνα δε, εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων) και όχι στον εύκολο στόχο που είναι πάντα οι αθλητές.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το τεράστιο αυτό πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, και ιατρικό πρόβλημα, για το οποίο η Χώρα δυσφημείται, κάποιοι επιτήδειοι επωφελούνται, και πολλά νέα παιδιά καταστρέφονται».

Ρογκ: Πήρατε το χρυσό στο ντόπινγκ

«Πήρατε το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ. Είναι φοβερό, αλλά είστε πρώτοι και ακολουθούν η Βουλγαρία και μετά η Ρωσία», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, σχετικά με τα κρούσματα ντόπινγκ που αφορούν τους Έλληνες αθλητές. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού υπογράμμισε: «Δεν τα βάζω με την Χαλκιά. Τα βάζω με αυτούς που δίνουν στα παιδιά πράγματα και τους τάζουν. Δε θεωρώ αποτυχία τον περιορισμένο αριθμό μεταλλίων που κατακτήσαμε. Αποτυχία θεωρώ τη δυσφήμηση της χώρας μας».

Ο κ. Κυριακού κράτησε, και πάλι, σκληρή στάση απέναντι στους αθλητές που ντοπάρονται.  «Νεκρός είναι για μένα ο κάθε αθλητής που πιάνεται ντοπαρισμένος, ούτε το όνομά του δε θέλω να προφέρω. Μεγάλη ευθύνη φέρει η Πολιτεία, που έπρεπε να έχει νομοθετήσει χρόνια πριν, για να αποφύγουμε αυτά τα φαινόμενα. Να εξαλειφθούν παντελώς είναι δύσκολο, γιατί αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να τον εμποδίσει κανείς» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΕ.

Ιωαννίδης: Δεν πληρώνω ευρώ που θα πάει στο ντόπινγκ  

Αυστηρό χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, στο περιθώριο της δεξίωσης που παραχώρησε για τους Έλληνες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο. «Το νέο νομοσχέδιο που είναι πολύ αυστηρό, θα ισχύσει από τη νέα σεζόν. Δεν ήταν σωστό να το βγάζαμε πριν τους Ολυμπιακούς. Για οποιαδήποτε αποτυχία θα έλεγαν ότι οι αθλητές επηρεάστηκαν. Το νομοσχέδιο θα καταργεί κάποια από τα προνόμια που κερδίζουν οι αθλητές με διεθνείς διακρίσεις» υποστήριξε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Δεν θα πληρώσω ποτέ ευρώ, το οποίο είναι για ντόπινγκ. Τα χρήματα του λαού είναι για την ανάπτυξη του αθλητισμού, όχι για να πληρώνουμε τα λάθη. Με προβληματίζει ότι η ίδια ουσία βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές ομοσπονδίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ντόμινο και πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί. Αν ανακαλυφθεί οτιδήποτε, θα πάρουμε τα μέτρα και τα… κεφάλια».

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι το ΕΣΚΑΝ πραγματοποιούσε από τον Απρίλιο συνεχείς ελέγχους στους Έλληνες αθλητές και, όταν έφυγαν από την χώρα, ήταν όλοι τους «καθαροί». «Όλοι όσοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ήταν «καθαροί». Εμείς ως ΕΣΚΑΝ είχαμε τελειώσει. Μετά αναλαμβάνει η WADA, που τους ελέγχει όλους. Όποιος νομίζει ότι δεν θα ελεγχθεί, έχει λάθος. Ποτέ στην ιστορία δεν έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι στην Ελλάδα. Είναι προτεραιότητα για μας. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται γύρω από τον αθλητή έχουν ευθύνη. Από την ομοσπονδία, τον προπονητή και φυσικά τον ίδιο τον αθλητή. Έτσι ώστε να ξέρει ο καθένας ότι δε θα μείνει ατιμώρητος αν συμβεί οτιδήποτε».

Τέλος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ερώτηση για τα κρούσματα ντόπινγκ, απάντησε: «Μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι μια ευκαιρία όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, πολιτεία, να βοηθήσουμε ουσιαστικά να λυθεί το ζήτημα του ντόπινγκ γιατί πράγματι φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς επί της ουσίας, ώστε να επιλυθεί. Είναι κρίμα -τόνισε- για τον ελληνικό αθλητισμό και για τους αθλητές, οι οποίοι εν τέλει είναι τα θύματα, διότι αφοσιώνονται σε αυτό, το αγαπούν, κάνουν πολλές θυσίες, εμπιστεύονται πάρα πολύ τους προπονητές τους και τους παράγοντες των ομοσπονδιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης