Η απάντηση της Barcelona στις μετεγγραφικές «βόμβες» της Real Madrid, η οποία έκανε «βασιλιάδες», κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους kaka και Cristiano Ronaldo λέγεται, ως γνωστόν, Zlatan Ibrahimovic.

Ο Σουηδός διεθνής επιθετικός έγινε κι επίσημα σήμερα κάτοικος Βαρκελώνης, καθώς αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο πρώην άσος της Inter παρουσιάστηκε από τους διοικούντες τους «μπλαουγκράνα», γνωρίζοντας μάλιστα την αποθέωση από 55.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Camp Nou», για να δουν από κοντά το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας τους.

Ο πρόεδρος της Barcelona, Juan Laporta, αφού πρώτα καλωσόρισε τους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ο παίκτης ήθελε να έρθει στην Barcelona και έκανε μεγάλη προσωπική προσπάθεια για αυτό. Το έδειξε όχι μόνο με λόγια, αλλά υπογράφοντας συμβόλαιο».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Ibrahimovic, ο οποίος έδειχνε να μην πιστεύει τις αντιδράσεις λατρείας του κόσμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:»Εδώ και αρκετούς μήνες είχα πει στον πρόεδρο (σ.σ.: Moratti) πως ότι προτάσεις και αν έρθουν να τις απορρίψει, εκτός και είναι από τη Barcelona. Μου είπε ότι συμφωνεί μαζί μου και είμαι ικανοποιημένος που κράτησε τον λόγο του. Είμαι ευχαριστημένος που η Barcelona έχει έναν παίκτη σαν τον Eto’o. Όμως, δεν είμαι εδώ για να αντικαταστήσω τον Eto’o, αλλά βρίσκομαι εδώ για να είμαι ένας ξεχωριστός παίκτης».

Για να κάνει δικό της η Barcelona τον Ibrahimovic έκανε πλουσιότερη την Inter κατά 46 εκατ. ευρώ, ενώ της έδωσε ως έμψυχα ανταλλάγματα τον Samuel Eto’o (η αξία του εκτιμήθηκε στα 20 εκατ. ευρώ), καθώς και τον Aliaksandr Hleb με τη μορφή δανεισμού.