Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατηγόρησε την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι χρησιμοποίησε την περίπτωση του Τζον Τέρι, προκειμένου να αναγκάσει σε παραίτηση από τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα το Φάμπιο Καπέλο.

Ο τεχνικός της Αλ Ουάσλ δήλωσε στη «Mail» ότι «όσον αφορά την περίπτωση Καπέλο, ακούσαμε αυτό που επικαλείται η ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, αυτός δεν είναι ο αληθινός λόγος, αφού είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούσαν να απολύσουν τον Καπέλο, επειδή δεν ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση της εθνικής» και συνέχισε:

«Κάθε προπονητής, ο οποίος δεν φτάνει το στόχο που τίθεται, ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι υποψήφιος για αποχώρηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έψαξαν τρόπο να τον αντικαταστήσουν και ο Τέρι έφτασε ακριβώς στην ώρα».

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Αργεντινής έχει τη δική του θεωρία ως προς το «αντίο» του Καπέλο: «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δε με νοιάζει. Ξέρω ακριβώς γιατί έφυγε ο Φάμπιο Καπέλο και ο λόγος δεν είχε καμία σχέση με τον Τζον Τέρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φιλικό αγώνα με την Ολλανδία τα «τρία λιοντάρια» θα καθοδηγήσει ο Στιούαρτ Πιρς, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία, η οποία αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ιταλού προπονητή, με το Χάρι Ρέντναπ να προβάλλει ως το πρώτο και μεγαλύτερο φαβορί.

Ο Μαραντόνα, πάντως, ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν θα τον ενδιέφερε η χηρεύουσα θέση, τόνισε ότι «Δεν θα την αποδεχόμουν».

Μαντσίνι: «Λυπάμαι πολύ που παραιτήθηκε»

Δηλώσεις για το θέμα του Καπέλο έκανε και ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο συμπατριώτης του «ντον Φάμπιο» υποστήριξε ότι «η Αγγλία έχασε ένα μεγάλο προπονητή, που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Ο Μαντσίνι, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει την αποχώρηση του Καπέλο: «Δεν σχολιάζω την επιλογή του Φάμπιο, επειδή δε γνωρίζω τους λόγους, αλλά λυπάμαι πολύ που παραιτήθηκε.

Είναι κρίμα, ειδικά για την εθνική Αγγλίας, αφού ο Καπέλο είναι ένας τεχνικός πολύ μεγάλης αξίας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης