Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Κύριε Κωνσταντινίδη, συγχαρητήρια για την στήλη σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μπορούσατε να μου πείτε τι γίνεται στην περίπτωση καρκίνου ενός όρχι, σε άντρα 40 ετών περίπου? Γνωρίζω ότι θα γίνει αφαίρεση, αλλά τι θα γίνει μετά από αυτό? Πόσο θα αλλάξει η ζωή του? Υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί ο καρκίνος κάπου αλλού? Εχω διαβάσει διάφορα στο διαδίκτυο, αλλά περισσότερο μπερδεύτηκα, παρά διαφωτίστηκα. Αλλού διάβασα ότι δεν είναι οι χημειοθεραπείες ¨βαριές ¨, και αλλού διάβασα ακριβώς το αντίθετο. Με λίγα λόγια, μετά την αφαίρεση, συνεχίζεις την ζωή σου κανονικά, ή θα υπάρχει πάντα ο φόβος της επανεμφάνισης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητή,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο παρουσιάζονται. Πάντα όταν υπάρχει θέμα κακοήθειας παίζουν σημαντικό ρόλο το είδος του καρκίνου στο όργανο, το στάδιο αυτού, η ύπαρξη ή όχι μεταστάσεων και άλλα τα οποία αξιολογούνται από τον ιατρό, σε βάθος μιας 5ετίας περίπου. Ποτέ δεν μπορούν να μπουν όλα αυτά σε μια γενικότητα. Πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών γυρίζει σελίδα στη ζωή του σχετικά ανώδυνα.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης