Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και στυτική ανεπάρκεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιχάλης: Καλησπέρα σας. Είμαι 46 χρονών και εδώ και 8 μήνες αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ερωτικής επιθυμίας και στυτικής ανεπάρκειας. Από εξετάσεις που έκανα διαπίστωσα ότι η τιμή της τεστοστερόνης είναι 2,00 με όριο 2,8-10. Κατά το παρελθόν είχα πάλι πτώση της τεστοστερόνης, αλλά με κάποια 2μηνη-3μηνη θεραπεία αντιμετωπιζόταν. Τώρα, όμως, δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Απευθύνθηκα σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω διαγνωστικά τεστ, για να βρεθεί η αιτία πτώσης της ορμόνης, και έτσι να δοθεί η σωστή θεραπεία. Ήθελα τη γνώμη σας, αν σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν αντιμετωπισθεί και αν κινούμαι σωστά.

Αγαπητέ Μιχάλη,

Η πτώση της τεστοστερόνης μπορεί να είναι πρωτοπαθής από τους όρχεις, δευτεροπαθής από κάποια άλλη αιτία ή ο λεγόμενος όψιμος υπογοναδισμός, όπου η τεστοστερόνη ελαττώνεται λόγω της ηλικίας, αν και είστε πολύ νέος για κάτι τέτοιο. Μια επίσκεψη σε ένα οργανωμένο ανδρολογικό κέντρο θα βοηθήσει στην εξεύρεση της αιτίας και την αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία. Πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στη γραμμή βοήθειας ΕΜΑΣ 210-6777070.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης