VAGINISMUS ΚΟΛΠΙΚΟΣ ΣΠΑΣΜΟΣ… μπότοξ για την χαλάρωση του κόλπου η νέα λύση…

Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, που εμποδίζει τη γυναίκα να έχει σεξουαλικές επαφές, την αποτρέπει να κάνει χρήση ταμπόν αλλά και δεν επιτρέπει την γυναικολογική εξέταση. Ο μυϊκός σπασμός, που κρατά τον κόλπο σχεδόν κλειστό, κάνει τη ζωή της γυναίκας μαρτυρική και παρά τις προσπάθειές της να χαλαρώσει αυτό δεν είναι δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σπασμός αυτός είναι αντανακλαστικός και μοιάζει με το κλείσιμο των βλεφάρων, όταν κάτι πάει να προσεγγίσει το μάτι μας. Ο ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ κολεόσπασμος συνήθως υπάρχει από την εφηβεία και η γυναίκα δεν είχε ποτέ επαφές λόγω του προβλήματος. Ανακαλύπτεται συνήθως όταν το κορίτσι πάει να βάλει ταμπόν, να κάνει σεξ ή να εξεταστεί από γυναικολόγο. Στον ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗ κολεόσπασμος υπάρχει ιστορικό σεξουαλικών επαφών που τώρα όμως δεν είναι δυνατό λόγω του σπασμού που εγκαταστάθηκε.

Μπορεί να οφείλεται σε κάποια βαριά μυκητίαση, κολπίτιδα, τραύμα, στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αλλά και σε ψυχολογικούς λόγους και μόνο. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί άπειρα προβλήματα στη γυναίκα από την αποχή από το σεξ μέχρι και την συνηθισμένη γυναικολογική εξέταση που δεν μπορεί να κάνει γιατί φοβάται..

Έντονα συναισθήματα και δυσθυμία που την εμποδίζουν να σχεδιάσει τη ζωή της με οικογένεια και παιδία χωρίς να είναι ξεκάθαρη η παθογένεια ενοχοποιούνται τραύματα της παιδικής ηλικίας, κακοποίηση , βιασμοί κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπτώματα του κολεόσπασμου μπορεί να είναι:

Κάψιμο και οξύς πόνος κατά την είσοδο.

Αδύνατη είσοδος λόγω πλήρους σπασμού του κόλπου.

Φόβος για τον πόνο.

Φοβία για οποιαδήποτε ερωτική πράξη.

Απώλεια της διέγερσης όταν νιώσει την επικείμενη είσοδο.

Ακόμα, άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι:

Αδυναμία εισόδου (οτιδήποτε) στον κόλπο.

Κάποιες γυναίκες μπορεί να ανέχονται το ταμπόν και την γυναικολογική εξέταση αλλά όχι το σεξ…
ενώ κάποιες άλλες αφήνουν το πέος μερικώς να διεισδύσει, αλλά πονάνε. Κάποιες μπορεί ένα επιτύχουν είσοδο του πέους, αλλά ο πόνος και ο σπασμός να τις εμποδίζει να ολοκληρώσουν οργασμικά, ενώ άλλες πάλι είναι υποχρεωμένες να διακόπτουν την επαφή για να χαλαρώσουν και μετά να συνεχίζουν ταλαιπωρημένες ψυχολογικά.

Οι γυναίκες που πάσχουν από κολπόσπασμο, στη πράξη δεν μπορούν να ελέγξουν τον σπασμό αυτό γιατί έρχεται αντανακλαστικά και αυθόρμητα.

Η διάγνωση του κολπόσπασμου γίνεται από την ίδια τη γυναίκα και το ιστορικό της. Η γυναικολογική εξέταση επίσης θα βοηθήσει στο να ξεκαθαριστεί κάποια βλάβη της περιοχής, φλεγμονή ή κάτι άλλο (στο ιστορικό θα ανιχνευθούν οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ σήμερα υπάρχει και είναι τριών ειδών:

Ασκήσεις χαλάρωσης σε συνδυασμό με ψυχολογική συμβουλευτική και σεξοθεραπεία από ειδικούς…
διαστολές με ειδικά κριτήρια γυναικολογικά….

Τελευταία, όμως, μια νέα αγωγή φαίνεται να αποτελεί ελπίδα: ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΟΤΟΞ που κάνουν οι γυναίκες για τις ρυτίδες, μπορεί να χαλαρώσει το σπασμό του κόλπου, όπως ακριβώς χαλαρώνει τους μύες του προσώπου, και να διευκολύνει την συνουσία και την χαλάρωση γενικά της γυναίκας.

Η αγωγή αυτή φαίνεται να έχει πλεονεκτήματα, γιατί δεν είναι χρονοβόρα, γίνεται με μια απλή επίσκεψη στον γιατρό και δεν κρύβει κανένα σοβαρό κίνδυνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης