Μία νέα κατηγορία προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του γιατρού, Κώστα Κωσταντινίδη, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «SEXUALITY» ή στο e-mail: sexuality@zougla.gr

Λεφτά και όχι sex με μια δόση μελαγχολίας τα Χριστούγεννα

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων είναι μία ρήση σχεδόν κοινότοπη, αφού όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναρωτιούνται γιατί σε συλλογικές γιορτές χαράς «εγώ είμαι τόσο δυστυχής».

Με αφορμή αυτή την παρατήρηση, η Ε.Μ.Α.Σ. διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με τη στήλη «Sexuality» της zougla.gr, με ερωτήματα που προσπαθούν να αποκαλύψουν τι μπορεί να φταίει και στις γιορτές «αντί να περνώ καλά, νιώθω χάλια»;

Στο ερώτημα, εάν τα Χριστούγεννα προκαλούν μελαγχολία, «ναι» απάντησε το 33% των ανδρών και το 45% των γυναικών, ενώ για το αν τα Χριστούγεννα ανεβαίνει η ερωτική διάθεση τόσο οι γυναίκες (65%) όσο και οι άνδρες (68%) απάντησαν θετικά.

Οι άνδρες, την ίδια στιγμή, εκδήλωσαν επιθυμία για περισσότερα λεφτά στο 44% του δείγματος και οι γυναίκες στο 32%, ενώ παράλληλα οι γυναίκες ιεραρχούν την αγάπη ως σημαντική (ποσοστό 50%).

Και τα δύο φύλα, όμως, δεν φαίνεται να θέλουν sex τα Χριστούγεννα, αντιφάσκοντας βέβαια με την παραδοχή ότι η libido τους ανεβαίνει.

Στο ερώτημα για το εάν οι προσδοκίες που δημιουργούν οι γιορτές έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα, το 71% πιστεύει πως ναι.

Συμπερασματικά, το δείγμα απαντά με αμφιθυμικό τρόπο: ενώ ισχυρίζεται πως στις γιορτές ανεβαίνει η ερωτική του διάθεση, δεν θέλει sex, και την ίδια στιγμή, ενώ νιώθει μελαγχολία, παράλληλα αγαπά.

Στο μόνο που φαίνεται ότι το δείγμα απαντά ειλικρινά είναι ότι θέλει περισσότερα λεφτά (που εν μέσω κρίσης αποτελεί μια ειλικρινή παραδοχή).

Άρα: τα λεφτά πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

Το 82% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανήκει στις παραγωγικές ηλικίες των 28 έως 45 ετών, με την πλειοψηφία αυτών που έλαβαν μέρος να είναι άνδρες (σε ποσοστό 82%), ενώ από αυτούς παντρεμένοι ή σε σχέση είναι το 68% και χωρίς σχέση το 32%.