Με «Μουσικές παραλλαγές» από πέντε σπουδαίους μουσικούς.
Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τους Βαγγέλη Μπουντούνη & Μάρω Ραζή, Κωνσταντίνο & Λυδία Μπουντούνη και την Βασιλική Καρακώστα.

Μία ιδιαίτερη «συνεύρεση» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ακροπόλ. Οι κιθαριστές Βαγγέλης Μπουντούνης και Μάρω Ραζή θα παρουσιάσουν έργα από την πολυετή συνεργασία τους και θα συμπράξουν με τρεις νεότερους μουσικούς, σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, γεμάτο μουσικές εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το κιθαριστικό ντούο μεταμορφώνεται σε τρίο, με τη Λυδία Μπουντούνη στο βιολί και σε κουαρτέτο, με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη. Στο δεύτερο μέρος, η σκυτάλη παραδίδεται, κατά κύριο λόγο, στη νέα γενιά και η Βασιλική Καρακώστα ερμηνεύει, με την ξυλόγλυπτη φωνή της, γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Δύο γενιές μουσικών της ιδίας οικογένειας και μία ερμηνεύτρια συνδυάζονται επί σκηνής με τρόπους πρωτότυπους και μοναδικούς. Περιδιαβαίνουν σε μουσικές και τραγούδια όλων των εποχών και των ειδών, με συνδυασμούς οργάνων που ίσως δεν έχουν προηγούμενο. Μουσική από την εποχή της Αναγέννησης και του Bach, μέχρι τον Γκέρσουιν, τον Πιατσόλα, τους Μπητλς και τον Χατζιδάκι. Τραγούδια παραδοσιακά του Πόντου, της Θράκης, αλλά και έργα αγαπημένων συνθετών, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Παύλος Παυλίδης κ.ά..

Στις μέρες των γιορτών, στο ανακαινισμένο Ακροπόλ, οι νέοι συμπράττουν με τους παλιότερους, τα παιδιά συνεργάζονται με τους γονείς και ο Bach με τους Beatles!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε «τίποτα καλύτερο, από μια κιθάρα, εκτός ίσως από δύο κιθάρες, μια φωνή, ένα βιολί κι ένα βιολοντσέλο» όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Μπουντούνης…

Info: Ιπποκράτους 9-11 τηλ. 210.3643700
Εισιτήρια: 10 & 20 ευρώ, στο ταμείο του θεάτρου, www.ticketservices.gr, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης