Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Θέμη Ανδρεάδη με τίτλο «Του Έρωτα και του Χαμού», σε 100 αριθμημένα αντίτυπα κόκκινου βινυλίου.
Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά σε αναλογικό ήχο για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980 σε μια αυτοέκδοση που περιλαμβάνει 15+1 καινούργια τραγούδια.
Ολοκαίνουργιος επίκαιρος και άφθαρτος από τον χρόνο που μεσολάβησε αποδεικνύει ότι παραμένει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα, που έχει ακόμα πολλά να δώσει στην ελληνική μουσική σκηνή.
Στον δίσκο με τα επιλεγμένα τραγούδια συμμετέχουν εκτός από τον Θέμη Ανδρεάδη και οι Φοίβος Δεληβοριάς-Σπύρος Παπαδόπουλος-Δώρος Δημοσθένους-Μάρθα Φριντζήλα-Νεφέλη Φασούλη-Βιολέτα Ίκαρη-Άννα Ανδρεάδη-Δημήτρης Ανδρεάδης.
Ένας δίσκος συλλεκτικός σε 100 αντίτυπα όλα αριθμημένα.
Η κεντρική διάθεση του βινυλίου «Του Έρωτα και του Χαμού» της τελευταίας συλλογής νέων τραγουδιών του Θέμη Ανδρεάδη γίνεται από το «Record House» της Ελένης Νεουδάκη, της οδού Ομήρου 46 στη Νέα Σμύρνη. Τηλ.2109335466. Γίνονται και αντικαταβολές για απομακρυσμένες πόλεις. Η τιμή του είναι 25 ευρώ.
Σπύρος Παπαδόπουλος & Θέμης Ανδρεάδης – Του Θεμιστοκλέους… βεβαίως!
Λίγα λόγια για τον αγαπημένο καλλιτέχνη
Ο Θέμης Ανδρεάδης είναι μια από τις ξεχωριστές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της μεταπολιτευτικής περιόδου του ελληνικού τραγουδιού, όταν το ελληνικό τραγούδι μέσα από απαγορεύσεις, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας., αλλά και ελεύθερο από όρια και λογοκρισία, στη μεταπολίτευση άνθισε και άφησε ιστορικά μια σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και ένα στίγμα που μέχρι σήμερα ζει και αναπαράγεται διαχρονικά.
Μαθητής στην κιθάρα του σπουδαίου κιθαριστή Νότη Μαυρουδή ξεκίνησε ως κιθαρίστας και συμμετείχε και ως τραγουδιστής σε μεγάλα σχήματα στις μπουάτ της εποχής. Τότε τον ανακάλυψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος που του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα με τις τεράστιες διαχρονικές επιτυχίες της εποχής και όχι μόνο «Του άντρα του πολλά βαρύ» σε στίχους Ερρίκου Θαλασσινού και « Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» σε στίχους Γιάννη Μαρκόπουλου του.
Παράλληλα αναγνωρίζοντας ο συνθέτης τις πολύμορφες του ερμηνευτικές δεξιότητες, πριν ακόμα και από τον ίδιο τον Ανδρεάδη, του δίνει τις μπαλάντες «Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε» και το «Πού πάτε λοιπόν».
Έχοντας στις αποσκευές του σήμερα, ένα πολύ πλούσιο, δημιουργικό, δισκογραφικό και συναυλιακό βιογραφικό ο Θέμης Ανδρεάδης, στη διάρκεια αυτών των 57 σχεδόν χρόνων παρουσίας στα μουσικά και καλλιτεχνικά πράγματα γενικότερα, αφού υπήρξε και παραμένει ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης με ιδιαίτερη σκηνική παρουσία , συνεργάστηκε ως ερμηνευτής μεταξύ άλλων με τεράστιους συνθέτες όπως οι : Γιάννης Μαρκόπουλος Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Βασίλης Δημητρίου, Χριστόδουλός Χάλαρης και σημαντικούς ποιητές και στιχουργούς όπως οι Ερρίκος Θαλασσινός . Γιώργος Χρονάς , Γιώργος Σκούρτης , Κώστας Βίρβος.
Το 1973 γνωρίζεται με τον στιχουργό και γελοιογράφο Γιάννη Λογοθέτη γνωστό και ως ΛοΓο και σε συνεργασία με τον συνθέτη-μουσικό-ενορχηστρωτή Γιάννη Κιουρκτσόγλου, γράφοντας και ο ίδιος τις μουσικές, ξεκινούν δισκογραφικά ένα νέο είδος τραγουδιού που έμελλε, σε συνδυασμό και με την ερμηνευτική και σκηνική παρουσία του Θέμη Ανδρεάδη, να γνωρίσει τεράστια επιτυχία και να ονομαστεί – καταγραφεί ως Σατιρικό τραγούδι.
Έπειτα από πολλά χρόνια συνεργασίας του με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής , αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της ανεξάρτητης παραγωγής / δισκογραφίας, ως συνθέτης πλέον και ερμηνευτής και σ’ αυτό τον κύκλο, συνεργάστηκε με τους Μάνο Ελευθερίου, τον Λάζαρο Μπίκα, τον Μίνω Αμαριώτη (ψευδώνυμο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη), τον ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη.κ.ά .
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Θέμης Ανδρεάδης από τον Μάρτιο θα εμφανίζεται στην μπουάτ Απανεμιά, στην Πλάκα, ένα αγαπημένο στέκι τόσο του ίδιου όσο και του πιστού κοινού του με εκλεκτούς καλεσμένους προσφέροντας μοναδικές βραδιές.