«Δεν είμαι το κορίτσι που περπατάει σαν supermodel με τακούνια. Θαυμάζω όσες το κάνουν. Φαίνονται απολύτως όμορφες. Δεν είμαι η γυναίκα που ενδιαφέρεται πραγματικά να είναι κλασική ομορφιά. Δεν είμαι καν η γυναίκα που ενδιαφέρεται υπερβολικά να δημοσιεύει όμορφες εικόνες που αφορούν νίκες και επιτυχίες. Θέλω να μελετώ τη ζωή. Θέλω να δείχνω την αλήθεια. Και, ξέρετε, εδώ είναι το θέμα. Δεν νομίζω ότι η αλήθεια είναι άσχημη, γιατί δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι άσχημοι» ανέφερε η Βαϊόλα Ντέιβις σε νέα συνέντευξή της στη Χόντα Κοτμπ, στην εκπομπή «Today Radio Town Hall» του SiriusXM, με αφορμή τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Finding Me».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Αμερικανίδα ηθοποιός είπε γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο σημαντικό το Χόλιγουντ να είναι αυθεντικό και πώς αντιστέκεται στις πιέσεις για να είναι η ίδια ένα διαφορετικό είδος ηθοποιού.

Η Βαϊόλα Ντέιβις επισήμανε πως δεν θα προσπαθήσει ποτέ να είναι κάποια άλλη πέρα από τον εαυτό της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξέφρασε τη θέση ότι όταν είσαι ηθοποιός, το έργο σου είναι να προσφέρεις στους άλλους ανθρωπιά. «Και όταν τη βλέπεις, και όταν είναι μπροστά σου, δεν μπορείς να την αρνηθείς. Και όταν προχωράς σε αυτή τη ζωή, Θεέ μου, το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον είναι να του πεις ποιος και τι είναι. Είναι απολύτως αρκετό. Και ασχολούμαστε πάρα πολύ με το να λέμε, να ντροπιάζουμε τους ανθρώπους, πως οτιδήποτε λιγότερο από το τέλειο είναι κάτι που πρέπει να κρατάμε κρυφό» συμπλήρωσε.

Η Βαϊόλα Ντέιβις ανέφερε πως από την ηθοποιό Σίσιλι Τάισον έμαθε να αποδέχεται ότι είναι Μαύρη, ενώ κυνηγάει τα όνειρά της.

Όσον αφορά τα απομνημονεύματά της, η Ντέιβις είπε για τον φόβο που είχε στο να αποκαλύψει τόσο πολλά από τον εαυτό της σε ένα βιβλίο.

«Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν έχει να κάνει με τη συγχώρεση και τη θεραπεία. Ο φόβος ήταν, ξέρετε, σαν το διάσημο ρητό “Όταν σε γνωρίζουν, σε παρεξηγούν” και δεν ήθελα να με παρεξηγήσουν» εξήγησε. «Ήθελα να γίνει αποδεκτή η ιστορία μου. Ήθελα να την ακούσουν οι άνθρωποι και δεν ήθελα να την κρίνουν οι άνθρωποι. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι: “Βαϊόλα, η ευθύνη αφήγησης της ιστορίας ανήκει σε εσένα”».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ