Eπιτέλους και στην Ελλάδα!
Θέατρο Χώρα – Σκηνή Νέα Χώρα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ RENT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο συγκάτοικοι. Οχτώ φίλοι. Μία παρέα περιθωριακών νέων που ζουν δύο Χριστούγεννα… γεμάτο έρωτες, ανατροπές, πάθη, αγάπη, απώλειες. Δύο Χριστούγεννα… ζωής μποέμ!

To πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ της Νέας Υόρκης RENT του Jonathan Larson παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο ΧΩΡΑ από την Πέμπτη 19 Νοέμβριου 2009, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου και σε μια εξαιρετική απόδοση κειμένου του Γιώργου Καπουτζίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το RENT, ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Broadway, αποτελεί φαινόμενο: έχει ήδη παρουσιαστεί σε 40 χώρες, μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, βραβευτεί με βραβείο Pulitzer και έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 Tony και πολυάριθμα θεατρικά και μουσικά βραβεία.

Το RENT είναι ένα έργο που εκφράζει τη γενιά της τελευταίας 20ετιας, τα προβλήματα, τα αδιέξοδα, τις αγωνίες και τα όνειρά της – επίκαιρο όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα .

Το RENT δεν είναι ένα κλασικό μιούζικαλ. Είναι ροκ στάση ζωής.

Η ιδέα του RENT βασίζεται στην όπερα La Boheme του Puccini. Πρωταγωνιστές, μια παρέα περιθωριακών στο Village της Νέας Υόρκης στην δεκαετία του ’90, οι οποίοι ακροβατούν ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, ζούνε στα άκρα κάθε στιγμή της μέρας σαν να επρόκειτο να είναι η τελευταία, ερωτεύονται, διεκδικούν, αποτυγχάνουν, τραγουδούν, θυμώνουν, αγαπούν, χάνουν… κερδίζουν!

Ο νεαρός δημιουργός του RENT, Jonathan Larson, δούλευε χρόνια πάνω στο έργο με στόχο να γράψει ένα μιούζικαλ που να αφορά όμως τη δική του γενιά (γενιά του MTV όπως την έλεγε) με σύγχρονο ήχο, σύγχρονα πρόσωπα, σύγχρονη γλώσσα.

Ο στόχος του έγινε πραγματικότητα το 1996 και το RENT ήταν έτοιμο να ανέβει στην Νέα Υόρκη, όταν το πρωί της πρεμιέρας, ο Jonathan Larson βρέθηκε, αναπάντεχα, νεκρός στο σπίτι του, από ανεύρυσμα αορτής στα 35 του χρόνια.

Δεν πρόλαβε να δει το έργο του, να σημειώνει τεράστια επιτυχία στην Αμερική και τελικά σε ολόκληρο τον κόσμο, που αγάπησε τους ήρωες του και τη δίψα τους για ζωή, τη μουσική και τα τραγούδια του.

Το RENT είναι μια δυνατή, πολυπρόσωπη παραγωγή που έχει αναλάβει ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (Highway Productions), με ζωντανή επί σκηνής ροκ μπάντα, έμπειρους και πολύ ταλαντούχους συντελεστές, ένα θίασο νέων ηθοποιών και τραγουδιστών και στο σχεδιασμό ήχου τον Brett Rothstein, το σχεδιαστή ήχου του RENT στο US tour στην Αμερική.

Στόχος όλων… μία παράσταση που θα κατακτήσει τους θεατές με τον τρόπο που το RENT απέκτησε φανατικούς θαυμαστές όπου κι αν ανέβηκε.

Με την ήδη επιτυχημένη ελληνική εκδοχή του πιο γνωστού τραγουδιού του RENT «Seasons of Love» στα ραδιόφωνα, με καθημερινές πολύωρες πρόβες και μουσικές δοκιμές, το RENT από τις 19 Νοεμβρίου, το μιούζικαλ- φαινόμενο είναι γεγονός και για την Ελλάδα στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο – Μουσική – Στίχοι: Jonathan Larson Σκηνοθεσία – Απόδοση στίχων: Θέμις Μαρσέλλου Απόδοση κειμένου: Γιώργος Καπουτζίδης Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη Χορογραφία: Αλέξανδρος Γιαννής
Σκηνικά: Γιάννης Σκουρλέτης Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Αργύρης Αγγέλου, Πάνος Μουζουράκης / Ησαΐας Ματιάμπα (σε διπλή διανομή), Άντα Λιβιτσάνου, Αντιγόνη Ψυχράμη/ Νατάσσα Καρακατσάνη (σε διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Λίνα Εξάρχου, Χρήστος Γεωργαλής, Βασίλης Αξιώτης, Μαριάννα Γερασιμίδου, Τάσος Φωτιάδης, Στέργιος Νταουσανάκης και η Θέμις Μαρσέλλου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

Υπεύθυνος Ορχήστρας: Παύλος Καλτορουμίδης , Κιθάρα: Θάνος Αποστόλου, Μπάσο: Χρήστος Δρούζας, Κρουστά: Σπύρος Καραμήτσος, Κιθάρα/ Πλήκτρα: Δημήτρης Παπαλάμπρου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη έως Σάββατο 21.00 και Κυριακή 21.15

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το Rent θα παίζει κανονικά εκτός από τις 24 και 31 Ιανουαρίου όπου το θέατρο θα παραμείνει κλειστό.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος 27
Φοιτητικό 19
Διακεκριμένες θέσεις 29

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ Τετάρτη και Πέμπτη:
Γενική είσοδος 24
Φοιτητικό 17
Διακεκριμένες θέσεις 27

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 120 λεπτά (η παράσταση έχει διάλειμμα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
Ταμείο θεάτρου: Αμοργού 20, Κυψέλη, 210 8673945 και
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά:210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Parking με ειδική τιμή Θεατών Θεάτρου Χώρα μόνο €3,5:
Πατησίων 240 (στο υπόγειο parking ΑΒ Βασιλόπουλος)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης