Με τον ίδιο το Στράτο Τζώρτζογλου, σε ρόλο γκεστ-σχολιαστή ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του έργου της Αθηνάς Παππά «ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» στο ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Εμφανώς συγκινημένος ο Στράτος Τζώρτζογλου που είχε το ρόλο του υποσυνείδητου των ηρώων, μίλησε για τις δικές του στιγμές κανιβαλισμού και πείνας και αφιέρωσε την τελευταία παράσταση του πρώτου κύκλου στον πατέρα του που δε ζει πια.

Δόθηκαν συνολικά 16 παραστάσεις στην αίθουσα «BLACK BOX» του ιδρύματος, όπου εμφανίστηκαν 16 διαφορετικοί γκεστ-τιμώμενα πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λία Βίσση, Ηλίας Μαμαλάκης, Κατερίνα Σαβράνη, Μιχάλης Κακέπης, Χρήστος Δήμας, Νατάσα Μποζίνη, Θύμιος Κούκιος, Σία Κοσσιώνη, Κερασία Σαμαρά, Νίκος Τουλιάτος, Χάριετ Σάμερ, Υβέτ Τζάρβις, Δημήτρης Φραγκιόγλου αλλά και η σκηνοθέτης Αθηνά Παππά «παρέλασαν» ως τιμώμενα πρόσωπα από την παράσταση σχολιάζοντας είτε με πρόζα-λόγο, είτε με κίνηση, είτε με μουσική και τραγούδι, το θέμα της πείνας και του κανιβαλισμού ακόμη και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες.

Η –ομολογουμένως- ανατρεπτική παράσταση της Αθηνάς Παππά πραγματεύεται την κοινωνική και συναισθηματική πείνα που εκφράζεται μέσω του κανιβαλισμού. Ο Στράτος Τζώρτζογλου μοιράστηκε τη σκηνή με τους Έλενα Αγγελοπούλου, Ελένη Τόλια, Γιάννη Κυφωνίδη, Δημήτρη Μαζιώτη και Κωνσταντίνο Ρόδη.

Οι φωτισμοί και οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Ρασσιά, η πρωτότυπη μουσική, ηχογραφημένη και live των «SEQUENCE THEORY PROJECT» και τα κοστούμια του Λουκά Αλιφραγκή (LUKAS) αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι των παραστάσεων. Το παζλ συμπλήρωσαν η make up artist Giselle Karounis και η hair stylist Μαρία Γκανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των θεατών ήταν και ο πρόεδρος του ιδρύματος και μεγάλος δημιουργός Μιχάλης Κακογιάννης που συνεχάρη την Αθηνά Παππά για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά της. Τους συντελεστές της ομάδας «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ…» τίμησαν με την παρουσία τους η Βάνα Μπάρμπα, η Ειρήνη Νταιφά, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, η Πηγή Δεβερτζή, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, η Νίκη Σερέτη, ο Γιώργος Λαμπαθάκης, ο Τάκης Βλαστός, η Γιώτα Γιάννα, ο Στρατής Λιμνιός, ο Γιάννης Δρίτσας.

Η παράσταση αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη άνοιξη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και το καλοκαίρι στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης