Πέντε πολυδιαβασμένοι συγγραφείς εμπνέονται ένα διήγημα από ισάριθμες ιστορίες πολιτών και οργανώνουν τη δική τους μυθοπλασία με κέντρο αναφοράς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», την εμπειρία της πτήσης και τα αεροπορικά ταξίδια. Η δράση του Αερολιμένα Αθηνών Hub of Stories ξεκίνησε το 2018 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου, κηρύσσοντας πρωτότυπο διαγωνισμό στα social media. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε τέσσερα χρόνια μετά, σήμερα το μεσημέρι, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με τη συμμετοχή των Θοδωρή Γεωργακόπουλου, Πέτρου Τατσόπουλου, Αμάντας Μιχαλοπούλου, Σώτης Τριανταφύλλου και Χρήστου Χωμενίδη, που ολοκλήρωσαν τα διηγήματά τους προκειμένου να ενταχθούν στη συλλογική έκδοση την οποία έχει ετοιμάσει ο Αερολιμένας Αθηνών.

Μιλώντας για το δικό του διήγημα, ο Θ. Γεωργακόπουλος είπε πως πρωταγωνιστής του είναι κάποιος τον οποίο ο καθένας νομίζει πως αναγνωρίζει στο αεροδρόμιο. Στο διήγημα της Αμ. Μιχαλοπούλου, που έχει μια ιδιαίτερη θεατρικότητα, κυριαρχούν οι Μαλβίδες ως τόπος ενός γαμήλιου ταξιδιού. Ο Π. Τατσόπουλος έχει ως θέμα του έναν άνθρωπο που δεν κατορθώνει να συντονιστεί με το πνεύμα και τις εξελίξεις του αιώνα του. Η Σ. Τριανταφύλλου σκιαγραφεί στο διήγημά της την τύχη μιας γυναίκας η οποία καταφέρνει να διασωθεί μέσα στην τρομακτική ατυχία της. Όσο για τον Χ. Χωμενίδη, μιλάει στο κείμενό του για έναν κυβερνήτη αεροσκάφους ο οποίος μπαίνει στο διαδίκτυο ενόσω πετάει πάνω από ωκεανούς και οροσειρές και για έναν επιβάτη που ταλαιπωρείται λόγω των σωματικών του διαστάσεων μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παρουσίαση των διηγημάτων τους, συζητώντας με την Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας του Αερολιμένα Αθηνών, οι συγγραφείς μοιράστηκαν ταξιδιωτικές και αεροπορικές τους εμπειρίες και μίλησαν για το βάρος του πολέμου της Ουκρανίας και για το αν μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά τους.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης