… ένα διεπιστημονικό πείραμα του Rudi Skotheim Jensen στον Κινητήρα

Ο Rudi Skotheim Jensen επιστρέφει στη χώρα μας (3/12 – 17/12) ως καλεσμένος resident artist του Kινητήρας Studio, με σκοπό να εξερευνήσει μαζί με τη Φλώρα Καλομοίρη, μέλος της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, πώς θα ήταν ο κόσμος λίγο πριν το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μέσος άνθρωπος ζει μια συντηρούμενη ζωή. Πηγαίνει στη δουλειά, κερδίζει χρήματα, πληρώνει φόρους, πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, καθαρίζει το σπίτι, ψωνίζει και ούτω καθεξής. Συντηρεί, με άλλα λόγια, τα απαραίτητα πράγματα γι’ αυτόν με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί η κοινωνία.

Τι ακριβώς θα συμβεί αν σταματήσει να λειτουργεί το μοντέλο αυτό; Γνωρίζουμε ότι κάτι θα πάει άσχημα, ότι θα έχουμε μπελάδες, αλλά τι ακριβώς θα συμβεί; «Κάτι άσχημο» και «μπελάδες» είναι απλά λέξεις, ίσως μάλιστα αρκετά εκφοβιστικές ώστε να μας αποτρέπουν να σταματήσουμε, αλλά αν το κάναμε τελικά, ποιά θα ήταν η διαδικασία; Ποιά θα μπορούσε να είναι η αιτία για να σταματήσουμε σήμερα κιόλας;

Ένας κόσμος χωρίς εσένα. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, ένας κόσμος χωρίς έθνη. Τι επιπτώσεις θα έχει; Ο κόσμος μας «χωρίς». Ο κόσμος χωρίς χρήματα, χωρίς έντομα, χωρίς σύνορα˙ ο κόσμος χωρίς εμάς και η διαδικασία να φτάσουμε μέχρι το σημείο αυτό. Πού και πώς θα ξεκινήσουμε; Εάν σταματήσουμε να διατηρούμε το παρόν κι απλά καθίσουμε και παρακολουθούμε, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα; Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης του πειράματος του Rudi Skotheim Jensen και της Φλώρας Καλομοίρη. Ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο καλλιτέχνες ευελπιστούν να συνεχίσουν την έρευνά τους και μετά το πέρας του residency κι έχουν ήδη γίνει προσπάθειες να εξευρεθούν πόροι προκειμένου η performer του Κινητήρα, Φλώρα Καλομοίρη, να μεταβεί στη Νορβηγία. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε μορφή performance τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νορβηγία.

Βιογραφικό
Ο Rudi Skotheim Jensen είναι Νορβηγός καλλιτέχνης κι έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και χορογραφία στο ESAC (Superior school of circus arts) στις Βρυξέλλες, δραματουργία στο O.C.U. (Oslo University College) ενώ έχει αποκτήσει BA diploma από το Norwegian Theatre Academy Fredrikstad. Το 2011 επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Κινητήρα ως μέλος της ομάδας «Rudi Skotheim Jensen Works» και μαζί με την ομάδα «Human Works» ερεύνησαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το έργο «Be good to the always».

www.rudiskotheimjensen.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/Vicky_Adamou

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης