Ο Μπρουνέλο Κουτσινέλι, διευθυντής δημιουργικού και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ιταλικού brand δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει και να ανακαινίσει το θέατρο Μορλάκι (Morlacchi) στην καρδιά της Περούτζια, στην Ιταλία.

Το θέατρο βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Σολομέο, το μεσαιωνικό χωριό στην Ούμπρια, στο οποίο εδρεύει η εταιρεία Cucinelli (Κουτσινέλι).

«Οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη στην υπέροχη πόλη μου, η οποία μου έδωσε τόσα πολλά» είπε ο Κουτσινέλι εξηγώντας ότι το να επαναφέρει το θέατρο της πόλης στην αρχική του δόξα ήταν ένα από τα όνειρά του.

«Πιστεύω ότι χώροι όπως αυτοί… είναι το μέλλον των όμορφων πόλεών μας και πρέπει να προστατεύονται με αγάπη, καθώς η τέχνη είναι ο σπόρος του πολιτισμού» ανέφερε ο Κουτσινέλι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Το θέατρο Morlacchi οικοδομήθηκε το 1778 με βάση τα σχέδια του αρχιτέκτονα, Αλέσιο Λορέντζιν και ήταν αρχικά ένα σύμβολο της μεσαίας τάξης, ως εναλλακτική λύση στο Teatro del Pavone, στο οποίο παρακολουθούσαν παραστάσεις οι αριστοκράτες. Τη δεκαετία του ’50, περιήλθε στην κυριότητα του δήμου, ο οποίος χρηματοδότησε την αποκατάσταση του Teatro Morlacchi. Στο θέατρο παρακολουθούν παραστάσεις 80.000 θεατές κάθε θεατρική περίοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπρουνέλο Κουτσινέλι επενδύει στη διαφύλαξη των πολιτιστικών αγαθών της ιταλικής περιφέρειας.

Το 2011 επιχειρηματίας ανακοίνωσε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της Αψίδας του Αυγούστου, της Ετρουσκικής Αψίδας στην Περούτζια, η οποία χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα π.Χ. και είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Πέρυσι, ο επιχειρηματίας δεσμεύθηκε να στηρίξει τα έργα αποκατάστασης μονής των Βενεδικτίνων στην πόλη Νόρτσια, κοντά στην Περούτζια, που υπέστη ζημιές από τον σεισμό που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της Ιταλίας το καλοκαίρι.

Τον Ιανουάριο ανέλαβε επίσης να συμμετάσχει στις προσπάθειες αποκατάστασης του πύργου, Torre Civica, ο οποίος επίσης υπέστη ζημιές από τον σεισμό.

Το 1985 ο Κουτσινέλι αγόρασε το κάστρο του Σολομέο του 14ου αιώνα και τον περιβάλλοντα χώρο για να στεγάσει την έδρα της επιχείρησης και από τότε έχει αναβαθμίσει ολόκληρο το χωριό, παρέχοντας στους υπαλλήλους του ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον που περιλαμβάνει όχι μόνο το εργοστάσιο παραγωγής, αλλά και ένα θεατρικό συγκρότημα, μια βιβλιοθήκη, την Ακαδημία Aurelian Νεο-Ανθρωπιστικών Σπουδών, που φιλοξενεί σεμινάρια φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής και πνευματικότητας, έναν αμπελώνα και μια σχολή, στην οποία διδάσκονται, μεταξύ άλλων, κηπουρική, όλα τα στάδια κοπτικής- ραπτικής και πλέξιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ