«Αρνούμαι να χαρακτηρίσω τον όποιον Ανθέλληνα βρίσκεται σε θώκο εξουσίας και αμφισβητεί εκείνους τους Έλληνες που εξακολουθούν να κρατάνε μακριά από τα βόλια των καταφερτζήδων τους Έλληνες δημιουργούς και την Ελληνική Δημιουργία».
Λόγια του Μίμη Πλέσσα που μίλησε με προκλητική αυστηρότητα στην Λουκίλα Καρρέρ και την Λίτσα Θεοφάνους στην εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» στο Zougla Radio όταν ρωτήθηκε για την καταλυτική τροποποίηση του Νόμου 2121/93 για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Ελλήνων Δημιουργών.
«Περηφανεύομαι για τα όσα έχω κάνει στις δικτατορίες, στους εμφυλίους, στις χούντες και όχι μόνον. Και ντρέπομαι όταν τα ποιήματα των συναδέλφων μου τίθενται στην κρίση ευκαιριακών μεταπρατών της Eλληνικής Aξιοσύνης».
Σε ερώτηση για το αν ζήτησε ο κύριος Παπανδρέου ή ο κύριος Γερουλάνος να τον δει απάντησε με χιούμορ « δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τους παππούδες τους» -εννοώντας τον Γέρο της Δημοκρατίας, προσωπικό του φίλο και τον διάσημο χειρουργό Γερουλάνο στον οποίο οφείλει το καλό δεξί του χέρι γιατί μ’ αυτό έχει πάρει τα περισσότερα βραβεία!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση Ομάδας Ελλήνων Δημιουργών , αυτή τη φορά με τον ίδιο τον Υπουργό κ.Π.Γερουλάνο ενώπιον Νομικών του συμβούλων καθώς και της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟ κας Λίνας Μενδώνη.
Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι Δημιουργοί Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Πάνος Κατσιμίχας, Νότης Μαυρουδής, Χρήστος Νικολόπουλος, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Κώστας Τουρνάς, Κώστας Τριπολίτης, Γιώργος Χατζηνάσιος και Στάθης Δρογώσης.
Οί Ελληνες Δημιουργοί εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΠΟ να αλλάξει τη νομοθεσία και μάλιστα τόσο εσπευσμένα , τρεις μήνες πριν από την έκδοση σχεδίου Κοινοτικής Οδηγίας πού θα ρυθμίζει τα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας με υποχρεωτική εφαρμογή και για την Ελλάδα.
Με το πέρας της συνάντησης αυτής καμία συμφωνία δεν επετεύχθη μεταξύ των δύο μερών και ο κύριος Γερουλάνος επέμεινε στη θέση της αλλαγής του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα.
Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ