Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει και πάλι, ύστερα από δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σ’ έναν εμβληματικό χώρο στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης. Το πολιτιστικό φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 5 έως 29 Ιουλίου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα στη Βίλα Αλλατίνη από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίστηκε πως θα τοποθετηθούν στο Φρούριο Επταπυργίου αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ήχος και φωτιστική κάλυψη, ενώ η επιπλέον καινοτομία είναι πως όλο το πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω γιγαντοθονών, οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επανεκκίνησης του πολιτισμού. Με χαρά επιστρέφουμε στην αναντικατάστατη διοργάνωση των ζωντανών εκδηλώσεων. Στον ιστορικό χώρο της περιοχής μας, στην εσωτερική αυλή του Φρουρίου Επταπυργίου, προσφέροντας στο κοινό ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των θεατών και συντελεστών», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε ακόμη στη φετινή καινοτομία λέγοντας πως «εκτός από τους επισκέπτες που θα επιλέξουν φέτος να δουν από κοντά το φεστιβάλ, τις ίδιες παραστάσεις θα απολαύσουν ζωντανά όλοι οι πολίτες μέσα από γιγαντοοθόνες προβολής, που θα τοποθετηθούν και στις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας».
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν τη «σφραγίδα» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, όπως είπε η πρόεδρος Άννα Μυκωνίου.
Τονίστηκε ακόμη πως συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης.
Συνολικά είναι έξι παραγωγές με δέκα παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. Δύο από τις πέντε παραγωγές θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στο σύνολό τους, οι εκδηλώσεις θα έχουν προσιτή τιμή και θα υπάρχουν και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ