Η Μαρία Φαραντούρη με τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου στο Ηρώδειο

Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Η Μαρία έχει τη χαρά να συνεργαστεί σ’ αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, με εξαιρετικούς συνεργάτες όπως, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Κορίνα Λεγάκη, τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, τον πιανίστα Χρήστο Παπαγεωργίου,  τον μαέστρο Αναστάσιο Συμεωνίδη και τον κριτικό και ιστορικό μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη.

Όλοι μαζί υπόσχονται να μετατρέψουν αυτή τη βραδιά σε μια μεγάλη αξέχαστη μουσική γιορτή, που  θα ερμηνευτούν τραγούδια σπουδαίων και καταξιωμένων συνθετών  και τραγουδοποιών, όπως Νίνο Ρότα, Μισέλ Λεγκράν, Χένρυ Μαντσίνι, Νικόλα Πιοβάνι, Κάρλος Γκαρντέλ,  Λουί Μπονφά,  Βίκτωρ Γιάνγκ,  Τσάρλυ Τσάπλιν, Άντριου Λόυντ Γουέμπερ,  Φρέντι Μέρκιουρυ, Αντέλ, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις,  Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας, Ελένη Καραΐνδρου,  Σταμάτης Κραουνάκης. Τραγούδια τα οποία έγιναν γνωστά από θρυλικές παλιές και νέες ταινίες, όπως Καζαμπλάνκα, Breakfast at Tiffany’s, Johnny Guitar, Ορφέο Νέγκρο, Άρωμα γυναίκας, Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά, Τζίλντα, Τα φώτα της ράμπας, Ο πρωτάρης, Εβίτα, Υπόθεση Τόμας Κράουν, Φαίδρα, Ζ, Αμέρικα Αμέρικα, Ταξίδι στα Κύθηρα, Skyfall, Bohemian Rhapsody και πολλές άλλες.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Η Γιορτή Συνεχίζεται!» για τους Πυξ Λαξ

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους.
Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική.

Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας…και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους, όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Οι Πυξ Λαξ… με γροθιές και κλωτσιές, εισβάλλουν και το 2019 στο καλοκαίρι μας και μας προσκαλούν στη γιορτή τους!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)

πόρτες: 19.00

εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση), 13,20 (ηλεκτρονική προπώληση), 14 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

– www.hunteragency.gr
– Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42)
– www.viva.gr 

«Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Η «Ζωή Μετά», ο «Ισοβίτης», οι «Χαμηλές Πτήσεις», ο «Καστράτο», το «Μαλλί με Μαλλί» πρωταγωνιστούν στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» που υπόσχεται να φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2019 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Ανοιχτό Θέατρο Σάρας

28ης Οκτωβρίου και Ηλία Κυριακού

10 Ιουλίου 2019

21:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

«Το δικό μας σινεμά» στο Θέατρο Άλσος

«Το δικό μας σινεμά», το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος.

Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχα τραγούδια, χορός και 1.000 κοστούμια, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ήχο και φώτα τελευταίας τεχνολογίας, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

«Το δικό μας σινεμά», είναι η ιστορία κάποιων καλλιτεχνών που ξεκινάνε περίπου το 1955 όταν πια αρχίζει η μεγάλη άνοδος του κινηματογράφου, ζουν την μεγάλη δόξα της δεκαετίας του ’60 και ακολουθούν την πτώση του σινεμά στη δεκαετία του ’70.

O Πέτρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι πρωταγωνιστής του θεάτρου και κάνει τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ’50. Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα (Κατερίνα Λέχου) η οποία είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, τη Δανάη (Ευγενία Σαμαρά).

Η Μαίρη (Δέσποινα Βανδή) είναι μια πετυχημένη τραγουδίστρια που στη δεκαετία του ’50 κάνει ρόλους σε ταινίες του άντρα της, Γιώργου (Κώστας Κόκλας) που είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια ταινία του Γιώργου αρχίζει μια ιστορία με έρωτες, ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και διαψεύσεις.

Η ιστορία αυτή κρατάει μέχρι το ΄77 τη χρονιά που πεθαίνει ο Φιλοποίμενας Φίνος και στην ουσία λήγει η ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γύρω από αυτά τα τέσσερα πρόσωπα περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Η μικρή μας πόλη» στο θέατρο Λαμπέτη

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, την θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη  ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με την συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ίασμος» δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί  μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου.
«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται.

Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουάιλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Δείτε περισσότερα εδώ