«Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη στο Θέατρο Βαφείο

Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, οι «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, από τον θίασο «Αντάμα», σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, επιστρέφουν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο «Βαφείο – “Λάκης Καραλής».

Η νουβέλα «Γυναίκες» (γραμμένη το 1933), της Γαλάτειας Καζαντζάκη, αποτελεί ένα διαμάντι της νεοελληνικής λογοτεχνίας που για πρώτη φορά μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή. Ένα ανέγγιχτο έργο, μέσα από το οποίο με την επαναστατική γραφή της, η συγγραφέας σκιαγραφεί τη γυναίκα, ανεξαρτήτως χρονικής εποχής.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πέντε γυναίκες, πέντε αδερφές, συνομιλούν, συγκρούονται, μοιράζονται, αλληλεπιδρούν. Γυναίκες της δεκαετίας του ’30 επικοινωνούν και ζωντανεύουν μπροστά μας, φέρνοντάς μας κοντά σε μια άλλη εποχή αλλά και πιο κοντά στη σημερινή. Πέντε γυναίκες με διαφορετική κοινωνική εξέλιξη η καθεμιά, παρά την κοινή τους προέλευση, φανερώνουν μια γκάμα αντιλήψεων, αξιακών συστημάτων και τρόπου ζωής που εκφράζεται μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι αυτό που τις εγκλωβίζει, πώς σκέφτεται τελικά μια γυναίκα, πώς νιώθει, πώς αντιδρά; Πώς αντιμετωπίζει τον έρωτα και τον γάμο; Είναι στη φύση της να λειτουργεί έτσι; Ποιά η διέξοδος; Όλες αυτές οι δομικές απορίες για την πραγματική φύση της γυναίκας, δεν αφορούν το ένα από τα δύο φύλα, αλλά τον άνθρωπο που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης της κοινωνίας. Ο λόγος της Γαλάτειας Καζαντζάκη, διεισδυτικός και επίκαιρος όσο ποτέ, αξίζει να ακουστεί.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελεάννα Γρηγορίου
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα
Συμμετέχει η μουσικός Έλσα Στουρνάρα (σύνθεση, ακορντεόν, φωνή)
Μουσική επιμέλεια: Έλσα Στουρνάρα, Βασιλική Σαραντοπούλου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη
Βίντεο: Ελπινίκη Βουτσά
Graphic Design: Αριάδνη Μιχαηλάρη
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Παίζουν (αλφαβητικά): Νάντια Δαλκυριάδου, Δήμητρα Μπάσιου, Βασιλική Σαραντοπούλου, Κατερίνα Σούλη, Βιβή Τάγαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής
Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

«Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Altera Pars

Η Αγγέλα ένα ορφανό κορίτσι έρχεται από το χωριό της στο “μεγάλο κόσμο” της πρωτεύουσας αναζητώντας δουλειά, εκεί αντικαθιστά μια υπηρέτρια που έχει αυτοκτονήσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στον σκοτεινό και περίπλοκο αυτό κόσμο θα συναντήσει τις άλλες υπηρέτριες, θα αφουγκραστεί τους καημούς τους, θα ανακαλύψει τα μυστικά τους, θ’ αποκτήσει φίλους κι εχθρούς.
Πολύ σύντομα όμως, ο ερχομός του Λάμπρου, αδερφού της προκατόχου της, θα ανατρέψει κάθε ισορροπία, όταν η αγωνιώδης αναζήτησή του για τους πραγματικούς λόγους της αυτοκτονίας θα φέρει όλους τους ήρωες αντιμέτωπους με τα ηθικά τους διλήμματα και θα τους αναγκάσει να “πάρουν θέση”. Αγγέλα και Λάμπρος μοιραία εμπλέκονται σ’ ένα επικίνδυνο αλλά και γοητευτικό ταξίδι προς την αλήθεια, τον έρωτα και τη ζωή, ένα ταξίδι που αποδεικνύεται εξίσου επώδυνο και ανατρεπτικό με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και όσους τους περιτριγυρίζουν…

Συντελεστές:

Σκηνικά: Altera Pars
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σάββας Πασχαλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια Κίνησης:Ελβίρα Μπαρτζώκα
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Νάκος-Αγγελική Κοντού
Φωτογραφίες παράστασης: εργαστήρι φωτογραφίας”Φωτο-γραφές”
Promo video παράστασης: Τάκης Ποδαρόπουλος
Επικοινωνία/ PR: Le canard qui Parle/Άντα Κουγιά

Διανομή:

Αγγέλα: Αγγελική Κοντού
Στράτος: Πέτρος Νάκος
Λάμπρος: Παύλος Εμμανουηλίδης
Άννα: ΑργυρώΤσιρίτα
Γεωργία: Ειρήνη Τσιριγώτη
Φανή: Βέρα Μακρομαρίδου
Μένιος: Σπύρος Σιδέρης
Νέρα: Βαρβάρα Ντέσκα
Κα Παπά: Αργυρώ Τσιρίτα

Altera Pars
Δευτέρα 21:00

Τρίτη 21:00
Σταμάτης Σπανουδάκης «Ψυχή μου, μη λυγίζεις» στο Θέατρο Παλλάς


Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα παρουσιάσει σε μία μοναδική μεγάλη συναυλία τον νέο δίσκο του με τίτλο «Ψυχή μου, μη λυγίζεις».

«Ένας στίχος του 2003 που γίνεται τραγούδι, που γίνεται δίσκος, που γίνεται συναυλία. Μια «κουβέντα» μυστική που καλεί στην έσω ζωή και στην αποφυγή των καθημερινών παγίδων του «κόσμου». Μια μουσική γλυκιά μα κι αντρειωμένη, μια μελωδική ανάσα σε όσα μας ταλαιπωρούν και μας τρομάζουν. Σε όσα γίνονται γύρω και μέσα μας. Εκούσια και ακούσια», τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.


Μαζί του:

H ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με σολίστ τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (βιολί) και τον Δημήτρη Κοτταρίδη (βιολοντσέλο), οι Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), η τετράφωνη χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα, και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο. Με αυτή την φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.

Μαζί του:

H ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με σολίστ τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (βιολί) και τον Δημήτρη Κοτταρίδη (βιολοντσέλο), οι Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), η τετράφωνη χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα,
και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο. Με αυτή τη φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.
Θέατρο Παλλάς

30 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00

Εισιτήρια

Ζώνη Δ: 15€ (Μόνο εκπτωτικά εισιτήρια*)
Ζώνη Γ: 20€
Ζώνη Β: 35€
Ζώνη Α: 45€
Διακεκριμένη Ζώνη: 55€
VIP Ζώνη: 70€

(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται μόνο στη Ζώνη Δ σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν ΑΜΕΑ, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

«Eroica» του Κοσμά Πολίτη

Η Eroica του Κοσμά Πολίτη, έργο-σταθμός της ελληνικής λογοτεχνίας που έθεσε για πρώτη φορά τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας στη νεοελληνική γραφή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου καθοδηγεί σκηνοθετικά μια ομάδα νέων ηθοποιών, που με άξονα τόσο την αφήγηση όσο και το διάλογο, μας καλούν σε μια διαχρονική “γιορτή” ενηλικίωσης με ήρωες που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την εφηβεία και που έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον έρωτα και το θάνατο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μαυραγάνη
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτηλιναίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Παίζουν (αλφαβητικά):

Θέμης Θεοχάρογλου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ελεάνα Καυκαλά, Νικόλας Μίχας, Ευθαλία Παπακώστα, Θάνος Τσακαλίδης.

Συμμετέχουν οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν Πάρης Σκαρτσολιάς, Αλέξανδρος Σκουρλέτης.

Ανακοίνωση:

Με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 18€, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε 1 νέα παραγωγή + 1 επανάληψη επιτυχημένης παραγωγής του Θεάτρου Τέχνης.

Επιλέξτε λοιπόν μια παραγωγή από τη λίστα των νέων παραγωγών:

«Δεσποινίς Μαργαρίτα», Ρομπέρτο Ατάϊντε, σκηνοθεσία-ερμηνεία: Θόδωρος Γράμψας

«Ζωρζ Νταντέν: ο άναυδος σύζυγος», Μολιέρου, σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
• «Eroica», Κοσμά Πολίτη, σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου
Και μια παραγωγή από τη λίστα των επαναλήψεων:

«Relax…MYNOTIS», Κείμενο-σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», Ζοέλ Πομμερά, σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

«Η Ελένη», Γιάννη Ρίτσου, σκηνοθεσία-ερμηνεία : Βασίλης Παπαβασιλείου
Και εξασφαλίστε εισιτήριο των 18€ για να δείτε 2 παραστάσεις στην τιμή της μιας.

Η προσφορά ισχύει στα ταμεία του Θεάτρου και στο viva.gr μόνο από Πέμπτη 20 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Εξασφαλίστε το «διπλό» εισιτήριο μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες του Οκτωβρίου και κλείστε θέση για όποια ημέρα και όποιο μήνα επιθυμείτε.

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

30 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:15
5 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
12 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
13 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
19 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
20 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
26 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
3 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
4 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
10 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
11 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
17 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
18 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
24 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15
25 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:15
31 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:15

1 Ιανουαρίου 2019 Τρίτη 21:15

«Άστρα να πάνε» των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή

Μία κωμωδία παρεξηγήσεων μέσα στην οποία οι ήρωες δοκιμάζουν τα όρια τους. Από τους χαρακτήρες ξεδιπλώνονται με χιούμορ οι σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών, η απιστία και η ανάγκη επιβίωσης ανθρώπων του περιθωρίου και της διαφορετικότητας.

Το τεστ εγκυμοσύνης δείχνει θετικό και η Όλγα βρίσκεται στο μεγάλο δίλημμα: Καριέρα η μητρότητα; Όμως ο Κώστας, σύζυγος της Όλγας, ενθουσιάζεται τόσο με την ιδέα ενός μωρού που αποφασίζει πως εδώ και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρει τους πραγματικούς του γονείς. Την επόμενη κιόλας μέρα θα πάει στο ορφανοτροφείο, όπου θα γνωρίσει τη Μάρθα και σε αυτό το σημείο τα πράγματα… περιπλέκονται. Η Μάρθα πιστεύει πως η συνάντηση αυτή είναι «μοιραία» γιατί το διάβασε στις αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου της. Η πεποίθηση αυτή φέρνει ανατροπές, κόντρες και μπερδέματα στο ζευγάρι και την κατάσταση προσπαθεί να ισορροπήσει ο Άλεξ – αδερφός της Όλγας – με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Η εμφάνιση ενός απρόσμενου καλεσμένου, του Ιάκωβου, θα κορυφώσει τις παρεξηγήσεις ώσπου στο τέλος όλοι θα πουν… «άστρα να πάνε».
Συντελεστές:

Κείμενο: Βασίλης Ρίσβας & Δήμητρα Σακαλή
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαγδαληνός
Μουσική: Ελένη Λομβάρδου
Σκηνικά: Μαρία Βασιλάκη
Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Μουσική: Ελένη Λοβέρδου
Επιμέλεια αφίσας: Νίκος Βασιλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Γερωνυμάκης
Επικοινωνία – προβολή: Παναγιώτης Μουλόπουλος

Στην παράσταση παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι:

Μάρα Δαρμουσλή, Δημήτρης Μάριζας, Έλενα Καστανά, Γιώργος Φλωράτος, Νίκος Μαγδαληνός.

Θέατρο Κάππα

Τρίτη 20:30

Εισιτήρια

Κανονικό: 15€. Για συλλόγους: 10€.


«Ένα μάθημα χορού» του Μαρκ Σαν Ζερμέν

Μια ταλαντούχα χορεύτρια αποχαιρετά την καριέρα της στο Broadway εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού. Ένας καθηγητής γεωφυσικής με σύνδρομο Άσπεργκερ της προσφέρει 2.153 δολάρια για ένα μάθημα χορού. Η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Γιωργής Τσαμπουράκης ζωντανεύουν μία «χορογραφία» που ξεκινά από απλές κινήσεις αλλά καταλήγει σε μία σύνθετη σπουδή πάνω στις επίπονες κοινωνικές αναπηρίες και τις συναισθηματικές αγκυλώσεις. Ματαιώσεις, μοναξιά, συμπληρωματικότητα, αυτοσαρκασμός και έρωτας από το πουθενά. Ένα βήμα μπρος, ένα βήμα πίσω, σε ένα ντουέτο τόσο αδέξιο φαινομενικά μα τόσο απροσδόκητα αρμονικό. Ίσως τελικά το μόνο που χρειάζεται για να μπουν όλα στη θέση τους είναι να ξεχάσεις τις φιγούρες που μέχρι σήμερα σου δίδαξε εντατικά η κοινωνία, να απαρνηθείς τα σόλο και με παρτενέρ τη μοναδικότητά σου να αποδεχθείς ότι η ζωή είναι ένας χορός που μαθαίνεται βήμα-βήμα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά & Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Κινησιολογία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Λατουσάκης
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος
Παραγωγή: Visionartt / Κώστας Ξενόπουλος & Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Πρωταγωνιστούν:

Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιωργής Τσαμπουράκης.

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Τρίτη 21:15

29 Οκτωβρίου 2018 – 4 Δεκεμβρίου 2018


«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο Θέατρον

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να “εκθέσει” και να εκθειάσει τη δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.
Συντελεστές:

Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί: Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία: Λία Βίσση
Χορογραφίες: Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών: Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα: Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου: Παλούκη Αρετή

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.
Διανομή:

Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος: Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη: Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη: Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος: Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης: Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος: Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη: Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω: Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα: Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής: Θανάσης Πατριαρχέας

Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

«Ελληνικός Κόσμος» – Αίθ. Αντιγόνη

30 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
5 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00

29 Οκτωβρίου 2018 – 6 Νοεμβρίου 2018


«Ο κήπος» του Bruce Gooch

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή, όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια. Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Συντελεστές:

Κείμενο: Bruce Gooch
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγελικη Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καρανικόλας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν:

Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη
Από Μηχανής Θέατρο
Δευτέρα 21:00

Τρίτη 21:00
Εισιτήρια

Κανονικό: 15€
Άνω των 65/Φοιτητικό – Ανέργων – Αμεα: 12€
Aτέλεια: 5€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης