Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

«Ο κόσμος αγαπάει αυτά τα τραγούδια γιατί είναι τραγούδια ψυχής που γράφτηκαν σε δύσκολες συνθήκες. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το αισθάνεσαι ένα τραγούδι που είναι αποτέλεσμα ψυχής και δεν γράφτηκε για εμπορικούς λόγους.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επερχόμενη παράσταση «Μουσικά Σταυροδρόμια της Ανατολής», τη συνεργασία του με τον Χάικγ Γιαζιτσιάν, τον Ρόνι Μπάρακ και τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε στο zougla.gr ο Κώστας Μακεδόνας.

«Kάνουμε ένα πάντρεμα της ελληνικής μουσικής με τα ανατολικά στοιχεία και φτιάχνουμε μια παράσταση που ενώνει αυτούς τους δύο κόσμους.» επισήμανε ο ταλαντούχος καλλιτέχνης.

Επιπλέον τόνισε: «Είναι εξαιρετική η συνεργασία με τον Χάιγκ Γιαζιτσιάν και τον Ρόνι Μπάρακ…Κάποια τραγούδια θα ειπωθούν με ελληνικούς και αραβικούς στίχους.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

O καταξιωμένος καλλιτέχνης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συναυλία του στο Παλλάς, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση που θα παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό με τον Κώστα Μακεδόνα σε μια σύμπραξη  με καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή.

Δείτε απόσπασμα από την πρόβα του Κ. Μακεδόνα – Χ. Γιαζιτσιάν – Ρ. Μπάρακ

«Τα Τραγούδια της Ανατολής», είναι ένα θέμα που αγαπούν πολύ οι Έλληνες. Η εναλλαγή των τραγουδιών με ελληνικούς και αραβόφωνους στίχους, θα εκπλήξουν το κοινό αναδεικνύοντας τις μουσικές συγγένειες.

Ο ethnic τραγουδιστής, συνθέτης και ουτίστας Αρμένικης καταγωγής γεννημένος στη Συρία, Ηaig Υazdjian (Χάιγκ Γιαζιτζιάν), είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς που θα μας ταξιδέψει με την αισθαντική φωνή του.

Ντουέτα του Κώστα Μακεδόνα με τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν σε ελληνικά και αραβικά θα είναι η έκπληξη της βραδιάς.

Επί σκηνής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, (ούτι, νέι, κανονάκι, βιολί, νταρμπούκα, ανατολική ντάμπλα, ποντιακή λύρα και σάζι) θα συναντηθούν με το μπουζούκι, το κοντραμπάσο, τα τύμπανα και το πιάνο.

Τραγούδια όπως «Σαν τον Μετανάστη» του Zulfi Livaneli σε στίχους Λευτέρη Παπαδοπούλου, «Να ‘μαν πουλί» Παραδοσιακό της Μεσογείου , «Στην Ανατολή», «Της Ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη, «Στου δρόμους της Ανατολής» του Σταμάτη Κραουνάκη, «Μάνα μου Ελλάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, «Νύχτες Μαγικές» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι» του Αποστόλου Καλδάρα, «Bingeol-Ξενιτιά» Παραδοσιακό Αρμενίας σε στίχους της Λίνας Νικολακόπουλου, «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού, και παραδοσιακά Σμύρνης, Μικράς Ασίας και Ανατολικού Αιγαίου «Αποχωρισμός», «Εγώ είμαι προσφυγάκι», «Ο Μανώλης», «Από Ξένο Τόπο», «Έχε Γειά Πάντα Γεια», είναι μερικά από αυτά που θα ακούσουμε στο Παλλάς.

Ξεχωριστή παρουσία ο προσκεκλημένος για τη βραδιά, διεθνούς φήμης από τον Λίβανο, βιρτουόζος παραδοσιακών κρουστών της Μέσης Ανατολής (darbuka – τάμπλα Μέσης Ανατολής) και συνθέτης Rony Barrak. Ένας καλλιτέχνης που μεσουρανεί στη Μέση Ανατολή και έχει εντυπωσιάσει σε διεθνή θέατρα Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γερμάνια την τελευταία εικοσαετία, δίνοντας νέα δυναμική πνοή στην νταρμπούκα και εντάσσοντας την ακόμα και σε συμφωνικές Ορχήστρες ως σολίστ με δικές του συνθέσεις. Aξίζει να δει κάνεις την τέχνη του Rony Barrak, ο οποίος συνδυάζοντας ανατολικές και δυτικές επιρροές φτάνει σε μοναδικά μουσικά ακούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης