Αν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με έναν όρο την εποχή που διανύουμε, πιθανότατα θα καταλήγαμε στην έννοια της πληροφορίας.

Καθημερινά ο άνθρωπος γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου όγκου δεδομένων και πληροφοριών, που καλείται να αξιολογήσει, κατανοήσει και στη συνέχεια να μετουσιώσει σε γνώση. Ειδικότερα στον τομέα των διατροφικών θεμάτων, ο καταιγισμός ασύνδετων και εν δυνάμει επικίνδυνων τάσεων ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα υγείας που το σίγουρο είναι ότι μπορούν και πρέπει να αποφευχθούν.

• Πώς όμως ο μέσος άνθρωπος χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο πολύπλοκο ενημερωτικό ψηφιακό περιβάλλον;

• Μήπως πριν προχωρήσουμε στην αξιολόγηση της διατροφικής πληροφορίας, πρέπει να ανατρέξουμε σε πολύ βασικότερες λειτουργίες;

• Μήπως η τροφοδότηση της λογικής σκέψης αποτελεί το απόλυτο προαπαιτούμενο της μετέπειτα σωστής αξιολόγησης του «τι βάζω στο πιάτο μου» και του «πώς θα χάσω έξυπνα βάρος»;

Το βιβλίο Λογική και διατροφή απαντάει σε αντίστοιχα ερωτήματα.

Πριν εναποθέσουμε συνεπώς την υγεία μας σε «μαγικές» ρίζες και δίαιτες, ίσως είναι πιο σώφρον να θέσουμε το πλαίσιο με το οποίο θα αξιολογούμε οι ίδιοι πιο λογικά τα δεδομένα. Με αυτόν τον στόχο, στην τελευταία ενότητα του βιβλίου περιλαμβάνεται και μια κρυμμένη πρόκληση υπό μορφή fake news που αναζητά τη λύση σας. Καλή επιτυχία λοιπόν σε όσους προσπαθήσουν.

Γιάννης Διαμαντόγλου: Χημικός του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακό στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στη Διαχείριση Αποβλήτων. Έχει επαγγελματική εμπειρία στη βιομηχανία λιπών και ελαίων και στη φαρμακοβιομηχανία.

Εκδόσεις Δίαυλος

ISBN  978-960-531-483-5
Σχήμα: 17 x 24 cm
Σελ.: 202
Τιμή (με ΦΠΑ 6%): 15,00 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. 210 36 31 169
Μαυρομιχάλη 72-74, 10680, Αθήνα
e-mail: info@diavlosbooks.gr