Για 2η  χρονιά  στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ Orient Express της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» μία λογοτεχνική και… γαστριμαργική συνύπαρξη.

Κυριακή 8 Μαρτίου, ώρα 12.00μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο Β΄ κύκλος των λογοτεχνικών συναντήσεων Κυριακάτικα Μεσημέρια στο Orient Express που ξεκίνησαν πέρσι και παρουσιάστηκαν με επιτυχία από την Τατιάνα Λύγαρη στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ συνεχίζονται και φέτος, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με προσκεκλημένους τέσσερις ξεχωριστούς Έλληνες συγγραφείς.

Η Ζυράννα Ζατέλη, η Σώτη Τριανταφύλλου, o Πέτρος Μάρκαρης και ο Κωνσταντίνος Τζούμας, συνταξιδεύουν με τους αναγνώστες τους στο αυθεντικό, προπολεμικό βαγόνι του Orient Express και αποκαλύπτουν  άγνωστες πτυχές της ζωής και του συγγραφικού τους έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φιλικό και οικείο κλίμα του ατμοσφαιρικού βαγονιού, μ’ ένα ποτήρι κρασί κι ένα γευστικό πιάτο από τον chef Λευτέρη Λαζάρου, γνωρίστε από κοντά τους αγαπημένους σας συγγραφείς και απολαύστε μαζί τους μια «εκ βαθέων» διαδρομή.

Τρίτη επιβάτις η Σώτη Τριανταφύλλου, μεσημέρι Κυριακής 8 Μαρτίου, ώρα 12 μ.μ.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική, γαλλική φιλολογία, αμερικανική ιστορία και ιστορία των πόλεων, στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια, ως δημοσιογράφος και ως καθηγήτρια αμερικανικής ιστορίας σε λύκειο του Νότιου Μπρονξ.

Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Λίγο από το αίμα σου, είναι ένα μυθιστόρημα για ένα ποίημα που κουτσαίνει και για μια σειρά ηθικές παραβάσεις σε μια πληγή της γης, την Τεκτονική Τάφρο της Κένυας. Όλα συμβαίνουν σε μια πληγή του χρόνου: ο ιλιγγιώδης έρωτας της Λύντια πάνω σ’ ένα ξέσκεπο αυτοκίνητο που διασχίζει το Λονδίνο μέσα στη νύχτα ένας άλλος έρωτας, αργός∙ κι ένας τρίτος, μετέωρος. Τα γεγονότα της ζωής η φιλία, η θρησκεία, ο φθόνος, το παιχνίδι της μνήμης, η μοίρα, ένα έγκλημα (ποιος σκότωσε το λόρδο Έρολ;)∙ κι ένας μπάτλερ που διαβάζει Μαρξ. Σ’ αυτό το βιβλίο όλα είναι αληθινά, τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο.

Επίσης επιβιβάζονται μαζί σας: Πέτρος Μάρκαρης

Κυριακή 22 Μαρτίου, 12 μ.μ.

Τα Κυριακάτικα Μεσημέρια έχουν ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου και έχουν παρουσιαστεί οι:

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η Ζυράννα Ζατέλη

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Είσοδος με κρασί και φαγητό: 22 €

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης