ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, 12.00 μ.μ.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων λογοτεχνικών συναντήσεων, που καθιερώθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, τη φετινή σεζόν σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων συναντιούνται ανά ζεύγη και «συν-ομιλούν» με τους «επιβάτες» του Orient Express για την αναγκαιότητα της Τέχνης στην καθημερινή μας ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τέχνη είναι απλώς κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων κοινωνιών σε παρακμή ή σωτήρια λέμβος σε εποχές κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών ναυαγίων;

Μια χρήσιμη τοποθέτηση των ανθρώπων της διανόησης και της τέχνης στο πλαίσιο της εξαφάνισης των ηθικών και πολιτιστικών αξιών στη σημερινή κοινωνία μας.

Πρώτο φιλοξενούμενο ζευγάρι είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «Κυριακάτικα Μεσημέρια» φιλοξενούνται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ και συνοδεύονται όπως πάντα από φαγητό και ένα ποτήρι κρασί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
Ο αγαπημένος σε μικρούς και μεγάλους ”ποιητής παραμυθιών”, όπως τον αποκαλεί ο Γ. Μπαμπινιώτης, ”ο γοητευτικός συγγραφέας που αντλεί εικόνες, ρυθμούς και χρώματα από την αυθεντική παιδική ψυχή”, όπως γράφει ο Κ. Γεωργουσόπουλος, κατορθώνει με το μοναδικό γλωσσοπλαστικό του ταλέντο, το αστείρευτο χιούμορ και την κοινωνική ευαισθησία, να μαγεύει τους μικρούς και να συναρπάζει τους ενήλικους αναγνώστες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Boyd Tonkin, κριτικός της εφημερίδας ”Independent”, τον συγκρίνει με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι ”New York Times” ασχολούνται με την κοινωνική σημασία του έργου του και το περιοδικό ”Economist” αναφέρει ότι επιτυγχάνει το σχεδόν ακατόρθωτο. Παιδιά από τη Βραζιλία στην Τουρκία και από το Μεξικό στην Ιαπωνία μεγαλώνουν χρόνια τώρα με τα παραμύθια του.

”Τα Τρία Μικρά Λυκάκια” φτάνουν στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στην Αμερική, στην Κίνα ”Τα Μαγικά Μαξιλάρια” διανέμονται σε ειδικές εκδόσεις στις οργανώσεις νεολαίας της χώρας και πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ τοποθετεί την εβραική μετάφραση της ”Τελευταίας Μαύρης Γάτας” στη λίστα των βιβλίων, τα οποία το Υπουργείο Παιδείας συνιστά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΧ. 68, 2011

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ

H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει τα μαθήματα ΄΄Κλινική ψυχολογία μέσα από τη λογοτεχνία και την Τέχνη’’ και ‘’Εγκληματολογική Ψυχολογία’’, Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα και έχει επιμεληθεί σειρές εκπομπών στην κρατική τηλεόραση γύρω από θέματα ψυχικής διαταραχής και κοινωνικού αποκλεισμού.

Είναι συγγραφέας μιας σειράς επιστημονικών έργων και μυθιστορημάτων. Το τελευταίο της μυθιστόρημα ‘’Το Χάρισμα της Βέρθας’’(εκδ. Καστανιώτη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο της ‘’Το Μέλλον ανήκει στην έκπληξη: 34 Σχόλια κι ένα υστερόγραφο για την κρίση’’

Γενική Είσοδος : 20 €
(στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό & ένα ποτήρι κρασί)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
 Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,
Προαστιακός Ρουφ,
τηλ: 210-5298922 / 6937-604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00–14.00 & 18.00–22.00
 Τρενοθέατρο
Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη
τηλ: 210-9243609
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο : 10.00–15.00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή : 10.00–14.30 & 17.30–21.00
 www.tickethour.com, τηλ.: 210 8108228
 Easypay Τράπεζας Πειραιώς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης