Ο Κινητήρας θα φιλοξενήσει τις παρουσιάσεις των projects των συμμετεχόντων του 2ου Kinitiras Choreography Lab σε δυο ξεχωριστές βραδιές στις 20 και 21 Δεκεμβρίου.

Οι συμμετέχουσες Ζωή Αρβανιτάκη, Θάλεια Δίτσα, Αλεξάνδρα Γρηγορίου, Σάντρα Λειβαδάρα, Νεφέλη Οικονόμου, Ελένη Πανταζάτου, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Ζωή Τσαβδαρίδη παρακολούθησαν διδασκαλίες για πέντε εβδομάδες από τους διεθνείς καλλιτέχνες-ερευνητές Ana Sanchez-Colberg (κυρίαρχη και βασική μέντορας), Michael Klien, John Paul Zaccarini, Milos Sofrenovic και Yolanda Gonzales(Unterwegs Theater).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, συνέχισαν με πέντε εβδομάδες ανεξάρτητης έρευνας, η οποία κατέληξε στη δημιουργία και οργάνωση ενός ανεξάρτητου -και μοναδικού για την κάθε συμμετέχουσα- project. Οι παραστάσεις αποτελούν την κορύφωση και ταυτόχρονα το τέλος της ερευνητικής διαδικασίας του Lab και συμβολίζουν την αρχή της περαιτέρω καλλιτεχνικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων.

Το Kinitiras Choreography Lab είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε ως αυτοδημιούργητος και ανεξάρτητος οργανισμός, σε επίπεδο ΜΑ δέκα εβδομάδων, προβάλλοντας την ιδέα της δια βίου εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι να ανοίξει τις πόρτες στους επαγγελματίες χορευτές να συνεχίσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

 Αποσκοπεί στο να καταστήσει διαθέσιμο το χρόνο, το χώρο και την υποστήριξη ενός μέντορα, προκειμένου οι καλλιτέχνες να καταφέρουν ξανά να αναρωτιούνται και να πειραματίζονται, να αναπτύσσουν διάλογο με άλλους καλλιτέχνες, όπως επίσης και να έρχονται σε επαφή με νέες πρακτικές και συζητήσεις πάνω στο χορό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο Kinitiras Choreography Lab πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Από τις απαρχές του, το Lab δημιούργησε ένα blog (www.kinitiraschoreolab.blogspot.com) με σκοπό να δεσμεύσει ένα διάλογο με καλλιτέχνες διεθνώς. Οι συμμετέχοντες αρχειοθετούν τις διαδικασίες σε μία ξεχωριστή σελίδα στο blog. Μέχρι σήμερα, το blog έχουν επισκεφθεί 3500 άνθρωποι από Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

20 και 21 Δεκεμβρίου, 21.15
Διάρκεια:75’
Τιμή εισητηρίου: 7€ και 10 € ενιαίο εισιτήριο και για τις δυο παραστάσεις

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
( χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com
Facebook: Kinitiras Studio

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης