Εξακολουθεί ο digital artist Ομάρ Ακίλ (Omar Aqil) να θέλει να ζωντανέψει, σε κάθε μέσο, το ύφος αφαίρεσης του Πάμπλο Πικάσο. «Μελετώ την τέχνη του από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου ως digital artist» εξηγεί ο OMARAQIL (όπως είναι γνωστός στον κόσμο της ψηφιακής τέχνης).

Μετά τις σειρές MIMIC I και MIMIC II, ο Ακίλ παρουσιάζει καινούργια ομάδα έργων εμπνευσμένων από έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα: γελωτοποιούς, ιππότες, βασιλιάδες, βασίλισσες και άλλους χαρακτήρες, σε αφαιρετική τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δημιουργήσει αυτούς τους χαρακτήρες, χρησιμοποίησε σινεμά 4D, οκτάνιο, photoshop και τεχνικές εικονογράφου. Λαμπεροί κύλινδροι, ματ σωλήνες που μας προσκαλούν να εισέλθουμε στα ανάποδα στόματά τους, ασύμμετρες παραδοξότητες που γελούν μαζί μας.

Η επανερμηνεία των έργων του Πικάσο από τον Ομάρ Ακίλ προσθέτει την προσωπική του νότα στα «λάδια» του Καταλανού μαιτρ. Ο με έδρα το Πακιστάν καλλιτέχνης δίνει υφή και απρόσμενο βάθος σε διάσημους πίνακες, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά βαθύτερα τις γεωμετρικές φόρμες του Πικάσο αναδεικνύοντας πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Εδώ και χρόνια θαυμαστής του Πάμπλο Πικάσο, ο Ομάρ Ακίλ, προτείνει την επανερμηνεία των έργων του ως παράδειγμα του πώς διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να ερμηνεύσουν ένα έργο τέχνης. «Αυτό είναι μια μικρή προσπάθεια να αποτίσω στον Πικάσο έναν ταπεινό φόρο τιμής για τα επαναστατικά επιτεύγματά του στη μοντέρνα τέχνη» λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης