Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ, στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσιριγκούλη, Σοφοκλέους Οιδίπους επί Κολωνώ.

Μία πλειάδα ηθοποιών θα ενσαρκώσει τους ρόλους της τραγωδίας του Σοφοκλή σε μία μοναδική καλοκαιρινή παράσταση, στο πλαίσιο του 10 Φεστιβάλ Γαλατσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο

Η τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τραγική φιγούρα του Οιδίποδα.

Διαχρονικά μέσα στην πορεία που κάνει ο Οιδίποδας με την κόρη του την Αντιγόνη από την Θήβα στην Αθήνα, διαισθάνεται την καταστροφή του πλανήτη, όπου αλόγιστα οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται τη φύση με μοναδικό στόχο το κέρδος, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες θυσίες και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Όσο πλησιάζει προς την Αθήνα, οι μνήμες του πηγαίνουν στην Γερμανική Κατοχή και στη σημερινή εκμετάλλευση των τοκογλύφων, των αγορών και των σύγχρονων Γερμανών κατακτητών.

Μετάφραση: Σ. Βαλσαμάκης
Σκηνοθεσία: Λ. Τσιριγκούλης
Μουσική: Ν. Βενετάκης – Λαούτο
Χορογραφία: Η. Ασπιώτη
Σκηνογραφία: Α. Πατζόγλου
Χορός: Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης»
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Μεσάρης, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Νάταλι Τζάβεζ, Ιάκωβος Συρίγος, Αλέξης Μουρτζούκος, Μαρία – Ελένη Μαρκοπούλου, κ.ά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισιτήριο: 10€

Προπώληση στο γραφείο του Πολιτιστικού Οργανισμού στον 2ο όροφο του δημαρχείου, καθημερινά, από τις πρωινές ώρες μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι.

Τηλέφωνο: 210-2143414, 210-2143386.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης