(12 – 18/11)

New York, I love you

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη για τον παραγωγό του “Paris, je t’ aime”, με πλειάδα σκηνοθετών και κυρίως γνωστών ηθοποιών στο πλευρό του, για την απεικόνιση των Νεοϋορκέζων που αναζητούν μάλλον πρώτα τον έρωτα και μετά την αγάπη. Δέκα ιστορίες προσπαθούν να «πιάσουν» την ατμόσφαιρα μίας μητρόπολης του κόσμου. Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ονοματολογία κάποιων εκ των σκηνοθετών: Fatih Akin, Brett Ratner, Natalie Portman. Αλλά ούτε και αντίστοιχα κάποιων πρωταγωνιστών: Julie Christie, James Caan, Andy Garcia, Ethan Hawke, Christina Ricci, Natalie Portman, Orlando Bloom, Robin Wright Penn, Bradley Cooper, Shia LaBeouf. Ουφ!

Τι απέγινε η Έλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ταινία με 100% ιρανική προέλευση (σε όλους τους τομείς), που… ως δια μαγείας σχεδόν ουδεμία σχέση έχει με το πολύπαθο πολιτικό σινεμά του τόπου. Αντιθέτως, κάνει μία τουλάχιστον φιλότιμη προσπάθεια να χειριστεί δεξιοτεχνικά τους χαρακτήρες του δράματος. Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

2012

Το χολιγουντιανό τέλος του κόσμου διά χειρός (και πάλι) Roland Emmerich. Αυτή την φορά, η καταστροφή είναι αδιανόητα μαζική απ’ άκρη σ’ άκρη. Με τους John Cusack, Amanda Peet, Oliver Platt.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης