(8 – 14/10)

Ραγισμένες αγκαλιές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη νέα ταινία του Ισπανού auteur το κοντέρ γράφει αισίως 31. Και είναι για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια όλα στην θέση τους. Ο έρωτας, το έγκλημα και η περίφημη μελοδραματική μανιέρα του Almodovar με την Penelope Cruz στον ρόλο της μούσας του δημιουργού. Επί της υπόθεσης, ένας τυφλός σεναριογράφος κάνει flashback στη ζωή του. Αυτή είναι η νέα ταινία του δημοφιλούς σκηνοθέτη που κάνει την δημιουργική επανάληψη να μοιάζει τόσο αναπόφευκτη όσο και ως ένα σημείο απολαυστική.

Ο χρόνος που απομένει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης διηγείται την ιστορία της δικής του παλαιστινιακής οικογένειας από την ημέρα ίδρυσης του ισραηλινού κράτους, το 1948, μέχρι σήμερα. Τα δράματα και τα γεγονότα υπό το πρίσμα μίας ελαφρώς λοξής σάτιρας.

Halloween II: Η νύχτα με τις μάσκες

Βγαίνοντας ζωντανός από το μακελειό, ο Michael Mayers επιστρέφει για να προκαλέσει άλλο ένα μακελειό υπό τις οδηγίες του Rob Zombie. Η ανάγνωση του Halloween από τον σαδιστικά εξειδικευμένο σκηνοθέτη μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους, μπορεί και όχι. Το καλό είναι, όμως, πως όλοι γνωρίζουν μάλλον εκ των προτέρων σε ποια πλευρά στέκονται. Ευτυχώς, διότι η διάκριση μεταξύ sequel και remake είναι εμφανώς εν συγχύσει.

Η γυμνή αλήθεια

Ο Gerard Butler μάλλον ξεπερνά σε ρυθμούς εργατικότητας (και φυσικά εμφανίσεων στο έτος 2009) τον Christian Bale. Αυτή την φορά υποδύεται έναν κυνικό παρουσιαστή, που ξέρει τα κόλπα που χρειάζονται για να «ρίξει» μία απαιτητική τηλεοπτική παραγωγό που έχει επιδοθεί στο ματαιόδοξο σαφάρι του mister perfect. Περί τελειότητος ο λόγος, σε μία αισθηματική κομεντί που θα ήθελε πολύ να έκανε την υπέρβαση ξεπερνώντας την λεπτή διαχωριστική γραμμή που καταδικάζει ανάλογες προσπάθειες σε άκλαυτες αποτυχίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης