(1 – 7/10)


The informant

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστροφή του Steven Soderbergh έρχεται με μπροστάρη τον Matt Damon σε μία ελαφρώς λοξή κατασκοπική ταινία χωρίς αληθινά όπλα και κυρίως μπόλικη διάθεση για μαύρο χιούμορ.

Αντίχριστος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Lars von Trier προβλέπεται προκλητική, σοκαριστική, σκοτεινή με αλληγορίες γύρω από την φύση και τις αέναες μάχες καλού-κακού, γυναίκας-άνδρα. Όλα αυτά μέσα από δύο ηθοποιούς, το δάσος και το απομονωμένο σπίτι. Με τους Willem Dafoe και Charlotte Gainsbourg.

Το κακό στην εποχή των ηρώων

Ένα splatter ελληνικής προελεύσεως που είναι sequel της έτσι κι αλλιώς επιτυχημένης πρώτης ταινίας. Αν καταφέρει να χωρέσει τόσες έξυπνες ιδέες και αυθεντικό χαβαλέ όπως χώρεσε ένα καστ με πάρα πολλούς γνωστούς νεαρούς ηθοποιούς τότε θα μιλάμε για έναν θρίαμβο, και όχι τόσο μικρό. Το παρόν δίνει μέχρι και ο Billy Zane.

Το κορίτσι με το τατουάζ

Σκανδιναβικό ψυχολογικό θρίλερ που απλώνει το χέρι και στα διφορούμενα κοινωνικοπολιτικά χωράφια. Η ιστορία, που δεν είναι και τόσο απλοϊκή, περιστρέφεται γύρω από την προ 40 ετών μυστηριώδη εξαφάνιση του γόνου μίας πλούσιας οικογένειας.

Πεθαίνω στα γέλια

Συνεχίζεται το overdose με τις ταινίες του Judd Apatow την τελευταία διετία με αρχηγό εδώ τον Adam Sandler σε μία κατά βάση κοινωνική ταινία που θα ήθελε να ισορροπεί επιδέξια μεταξύ κωμωδίας και δράματος αλλά μάλλον λόγω του story γέρνει αναπόφευκτα προς το δεύτερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης