(9 – 15/7) 

Μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με πολλές και καλές ταινίες. Στις αίθουσες, λοιπόν, από σήμερα τα φιλμ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπρούνο

Ένας gay ρεπόρτερ μόδας έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γίνει ο πιο διάσημος αυστριακός μετά τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο Sacha Baron Cohen, μετά τον Borat, επιχειρεί μία κατά μέτωπο επίθεση στην αισθητική αποτινάσσοντας την «στολή» του γραφικού Καζακστανού φορώντας σορτσάκια και επιδεικνύοντας την κόντρα ξυρισμένη γάμπα του. Κατά τα άλλα, ο λατρεμένος ήρωας πάει να ζήσει το όνειρό του στο Los Angeles.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πορτοφολάς

Τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Robert Bresson σκηνοθέτησε μαεστρικά μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ένας νεαρός, επίδοξος αλλά και ιδιαίτερα ταλαντούχος πορτοφολάς, πέφτει όλο και πιο χαμηλά, μέχρι να εμφανιστεί μία κοπέλα που θα αγαπήσει και μπορεί να τον οδηγήσει στην πολυπόθητη λύτρωση.

Συννεφιές με λιακάδα

Κοινωνικό δράμα ιταλικής παραγωγής, που διηγείται την πικρή – γλυκόπικρη ιστορία ενός τυπικού ευκατάστατου μεσοαστικού ζευγαριού που πλήττεται από την ξαφνική ανεργία του συζύγου και αλλάζει όλη τους η ζωή. Αν θριαμβεύσει όμως η αγάπη…

Εντιμότατοι διαρρήκτες

Περιπέτεια ληστρικών διαστάσεων, όπου ένας βετεράνος του είδους συνεργάζεται με έναν κατά πολύ νεαρότερο παρτενέρ για να ξεπληρώσει ένα γραμμάτιο στη ρωσική μαφία. Στόχος; Δύο πολύτιμα αβγά Φαμπερζέ. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο; Morgan Freeman, ως ο παλιός που είναι αλλιώς, και Antonio Banderas, ως ο νέος που είναι ωραίος.

(Πρώτη καταχώρηση: 9 Ιουλίου, 10:23)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης