Μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με πολλές και καλές ταινίες. Στις αίθουσες, λοιπόν, από σήμερα τα φιλμ…

(30/4 – 6/5)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

XMEN Η αρχή: wolverine

Ο Γούλβεριν αποκτά το προσωπικό του κινηματογραφικό πορτρέτο με πρόσχημα ένα prequel (άραγε θα ακολουθήσουν και άλλα;) των X-MEN. Την μεταμόρφωση, λοιπόν, του Λόγκαν σε Γούλβεριν αναλαμβάνει να διευθύνει σκηνοθετικά ο Γκάβιν Χουντ, που είχε κερδίσει ξενόγλωσσο Όσκαρ με το Τσότσι, η κληρονομιά όμως που του έχει αφήσει ο Μπράιαν Σίνγκερ ίσως να αποδειχθεί βαριά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση των πραγμάτων

Από την μικρή οθόνη του BBC, όπου είχε προβληθεί ως εξάωρη μίνι σειρά εν έτει 2003, στην μεγάλη οθόνη του συμπιεσμένου δίωρου. Ένας δυναμικός δημοσιογράφος παλαιάς κοπής ερευνά τον μυστήριο θάνατο μίας κοπέλας. Καθώς η υπόθεση προχωρά, αναδύονται μεγάλα συμφέροντα σε ένα πολιτικό θρίλερ καλοστημένης συνωμοσίας. 

Jerichow, όνειρα απατηλά

Γερμανικό ερωτικό δράμα, όπου ένας απότακτος στρατιωτικός με οικονομικά προβλήματα ερωτεύεται και αναπτύσσει ερωτική σχέση με την γυναίκα του νέου του εργοδότη.

Πληγές του φθινοπώρου

Τουρκικό κοινωνικό δράμα, που εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη, στα μέσα του 20ου αιώνα. Μία μεταφορά μυθιστορήματος, που περιορίζεται στο δίπολο «Έλληνες-Τούρκοι». Εθνικιστής, γόνος εύπορης οικογένειας, γνωρίζει κι ερωτεύεται μία όμορφή γειτόνισσά του, η οποία τυχαίνει, όμως, να είναι Ελληνίδα και πόρνη πολυτελείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης