(26/3 – 1/4)

Μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με πολλές και καλές ταινίες. Στις αίθουσες λοιπόν από σήμερα τα φιλμ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λένε Στέλλα

Τέλη της δεκαετίας του ’70 στο Παρίσι, μία 11χρονη μεγαλώνει ανάμεσα στην καφετέρια που διατηρούν οι γονείς της και στο αυστηρό σχολείο που φοιτά. Οι προεφηβικές της περιπέτειες, η καλύτερή της φίλη, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα σε μια ημιαυτοβιογραφία της σκηνοθέτιδος Σιλβί Βερέντ. Μία από τις τελευταίες ταινίες του γιου του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Γκιγιόμ, ο οποίος έχασε την ζωή του το περασμένο φθινόπωρο αφού προσβλήθηκε από τον ιό της πνευμονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγάπη στ’ άκρα

Βιογραφία εποχής για τον Ντίλαν Τόμας. Η σχέση του με τις δύο γυναίκες της ζωής του κινηματογραφείται μεταξύ δράματος, ποίησης και πολέμου, με φόντο κατά διαστήματα τα όμορφα τοπία της Ουαλίας.

Συντρίμμια ψυχής

Η πορεία του πρωταγωνιστή από την Πολωνία στην Ζάκυνθο και από το νησί των Επτανήσων στον ψυχρό Καναδά, σε ένα κοινωνικό δράμα, όπου ζητούμενο είναι η αληθινή αγάπη σε πείσμα των τραυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σκοτεινός κώδικας

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, όπου ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται έναν αστροφυσικό καθηγητή πανεπιστημίου, που σκαλίζει τον προφητικό χρησμό κάποιων κωδικοποιημένων αριθμών που είχε συντάξει μια κοπέλα μισό αιώνα πριν.

Παρασκευή και 13

Τρεις σεναριογράφοι, ο παραγωγός Μάικλ Μπέι και ο σκηνοθέτης Μάρκους Νίσπελ επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στον εφιάλτη του Τζέισον και της Παρασκευής και 13. Στην προκειμένη περίπτωση, θύματα του μανιακού δολοφόνου, που για άλλη μια φορά προσπαθεί να φέρει σε πέρας την δύσκολη αποστολή τρομακτικής διασκέδασης του κοινού των multiplex, πέφτουν μία ομάδα ανυποψίαστων εκδρομέων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης