(12 – 18/3)

Watchmen

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ψυχροπολεμική περίοδος – με την πιθανότητα του πυρηνικού ολέθρου με την Σοβιετική Ένωση- η Νέα Υόρκη του 1985 μεταφέρεται στο πανί με το εναλλακτικό κόμικ των Μουρ και Γκίμπονς από τον Ζακ Σνάιντερ, που στο πρόσφατο παρελθόν μας έχει δώσει τους “300” και το “Ξύπνημα των νεκρών”.

Παγωμένο ποτάμι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοπιαστικά εργαζόμενη γυναίκα μένει πλέον μόνη με τους δύο γιους της και αγκομαχά να αποπληρώσει τις δόσεις του ασφυκτικού στεγαστικού δανείου. Έτσι, ακολουθεί μια παράλληλη δραστηριότητα για να τα βγάλει περά. Μεταφορά λαθρομεταναστών πάνω από τα παγωμένα νερά ενός ποταμού στα αμερικανο-καναδικά σύνορα. Η “άλλη” Αμερική, μέσα από ένα δράμα του ανεξάρτητου σινεμά, που είχε δύο υποψηφιότητες στα Όσκαρ (σεναρίου και Α’ γυναικείου ρόλου), ενώ κέρδισε και το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Αναχωρήσεις

Με θέμα την συμφιλιώση με την έννοια της απώλειας η κάμερα της ιαπωνικής παραγωγής, ταινίας αυτής ακολουθεί έναν άνεργο μουσικό που επιστρέφει με την σύζυγό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η μεγάλη έκπληξη στα Όσκαρ που κέρδισε το βραβείο στην ξενόγλωσση κατηγορία.

Δύο έρωτες

Η ασφάλεια της ορθότητας σε αντιπαράθεση με την γοητεία του μυστηρίου, προσωποποιημένη σε δύο γυναίκες. Στη μέση, φυσικά, ένας άνδρας που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Χαμηλότονο ερωτικό δράμα από τον Τζέιμς Γκρέι που σκηνοθετεί τον Χοακίν Φίνιξ, την Γκουίνεθ Πάλτροου και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Κοίτα τι έγινε

Ο Μπάρι Λέβινσον με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο προσπαθεί να καταγράψει την ζωή ενός παραγωγού του Χόλιγουντ για δύο εβδομάδες που φαίνεται να δυσκολεύει διαδοχικά σε διάφορα επίπεδα. Τα παρασκήνια, οι ίντριγκες, το άγχος και ένα κάρο διάσημοι χολιγουντιανοί ηθοποιοί σε περισσότερο ή λιγότερο σύντομα περάσματα από τον φακό.

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Μαρτίου, 12:32)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης