Εδώ και καιρό η Νοτιοκορεάτισσα καλλιτέχνις του make-up Dain Yoon καταπλήσσει με τις μαγικές εικόνες που δημιουργεί, έχοντας ως καμβά το πρόσωπό της. Προσφάτως έδωσε συνέντευξη στο Bored Panda, μίλησε για την τέχνη της και το πώς ξεκίνησε, αλλά και έδωσε κάποια κατεύθυνση προσανατολισμού σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν μαιτρ του make-up.

«Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα να ζωγραφίζω μαγικές εικόνες είναι ότι πιστεύω πως ο κόσμος ζει μέσα σε ψευδαισθήσεις. Προσλαμβάνουν τα πάντα ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι μαγικές εικόνες μου παραμορφώνουν την πραγματικότητα και την αντίληψη που έχει ο περισσότερος κόσμος» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί μοιάζει να πιστεύουν ότι μαγική εικόνα σημαίνει ότι εξαπατάς τον άλλον, αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Δεν θεωρώ ότι η μαγική εικόνα είναι αναγκαστικά εξαπάτηση, αλλά μια ευρύτερη έννοια. Θεωρώ ότι οτιδήποτε φαίνεται ελαφρά διαφορετικό από τη αρχική μορφή του μπορεί να είναι μια μαγική εικόνα ή να σε βγάλει από την ψευδαίσθηση στην οποία ζεις» εξήγησε.

Τη ρώτησαν αν είχε από μικρή καλλιτεχνική κλίση καθώς και τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε να γίνει καλλιτέχνις του . «Μου άρεσε πάντα να ζωγραφίζω από τότε που ήμουν πολύ νέα και, για να πω την αλήθεια, ήταν το καλύτερο που ήξερα να κάνω. Πήγα στο Yewon Arts Secondary School και αποφοίτησα πρώτη στην τάξη μου από το Seoul Arts High School (και τα δύο είναι τα πιο φημισμένα στην Κορέα). Στο Καλλιτεχνικό Κολέγιο σπούδασα σκηνογραφία. Και εκεί είχα την ευκαιρία να εξασκήσω make-up για θέατρο και να ζωγραφίσω πάνω στα σώματα ηθοποιών» είπε, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις σπουδές της.

«Παρόλα αυτά, μετά τη συμμετοχή σε make-up για θέατρο και σε κοστούμια, ένιωσα μια ισχυρή ανάγκη να κάνω κάτι δημιουργικό δικό μου, να μην είμαι μέρος ενός θεατρικού έργου» συνέχισε. «Άρα, άρχισα να ζωγραφίζω τα σώματα μοντέλων. Και λίγο αργότερα πήρα την απόφαση να ζωγραφίζω πάνω στο πρόσωπό μου, γιατί το πρόσωπο είναι το πιο δυνατό και πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος και εκεί μπορώ να δώσω τα λεπτά συναισθήματα που επιζητώ να μεταδώσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάζεται από 3 έως 12 ώρες για να ολοκληρώσει ένα έργο. «Το πρώτο βήμα είναι να συλλάβεις την ιδέα. Αυτό παίρνει τον περισσότερο χρόνο. Το τελευταίο βήμα, εξαρτάται. Αν ζωγραφίζω τον εαυτό μου και θέλω να το καταγράψω αυτό ως ψηφιακή εικόνα, η καταγραφή αυτή είναι το τελευταίο βήμα. Αν πρόκειται για περφόρμανς, τότε η περφόρμανς αυτή καθαυτή θα είναι το τελευταίο βήμα στη δημιουργία του έργου» ανέλυσε.

Εξομολογήθηκε, τέλος, ότι δοκίμασε διάφορες δουλειές μερικής απασχόλησης έως ότου καταφέρει να συνδυάσει τα πάντα σε ένα όλο: «Από τότε που ήμουν πρωτοετής, έχω κάνει πολλές δουλειές μερικής απασχόλησης που με ενδιέφεραν: styling, δασκάλα, γραφίστας, βοηθός σε γυρίσματα, μέικ απ για κινηματογραφικές ταινίες, make-up για θέατρο, μοντέλο και άλλα. Αφού έκανα πολλές τέτοιες δουλειές, ανέμειξα όλα αυτά που μου άρεσε να κάνω. Πραγματικά με βοήθησε να βρω δικό μου στυλ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης