Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών της εβδομάδας στη zougla.gr.

ΜΗ Μ’ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ (NEVER LET ME GO)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική
Διάρκεια: 103’
Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Ρόμανεκ
Πρωταγωνιστούν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Κίρα Νάιτλι, Άντριου Γκάρφιλντ

Η Ρουθ, η Κάθι και ο Τόμι περνούν την παιδική τους ηλικία σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό οικοτροφείο. Καθώς μεγαλώνουν, ανακαλύπτουν πως έχουν συμβιβαστεί με την δύναμη της αγάπης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για την πραγματικότητα που τους περιμένει έξω στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

THOR

Φαντασίας
Διάρκεια: 114′
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα
Πρωταγωνιστούν: ‘Αντονι Χόπκινς, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρις Χέμσγουορθ

Από τον πλανήτη Άσγκαρντ ετοιμαστείτε για μια κατακόρυφη βουτιά στον πλανήτη Γη. Ο Θορ, ο… βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους. Εκεί γνωρίζεται με μια όμορφη επιστήμονα, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, ενώ παράλληλα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό των θνητών, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τους πλέον επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις του Άσγκαρντ για να κυριαρχήσουν στη Γη-κι όχι μόνο.

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ (RED RIDING HOOD)

Φαντασίας
Διάρκεια: 100′
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ
Πρωταγωνιστούν: Αμάντα Σέιφριντ, Γκάρι Όλντμαν, Σίλο Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς

Ένα χωριό στον Μεσαίωνα τρομοκρατείται από έναν λυκάνθρωπο. Ένα νεαρό κορίτσι, ερωτευμένο αντίθετα με τις θελήσεις των γονιών της, θα έρθει αντιμέτωπη με το τέρας.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ (EVEN THE RAIN)

Δραματική
Διάρκεια: 103′
Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολαΐν
Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοσάρ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Κάρα Ελεχάντε

Ο Σεμπάστιαν, ένας σκηνοθέτης, φτάνει στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας με έτοιμο το επιτελείο ηθοποιών και τεχνικών για να γυρίσουν το πρώτο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική. Η επιλογή της πόλης έγινε για οικονομικούς λόγους από τον παραγωγό. Η ταινία αρχίζει να γυρίζεται και τα όρια ανάμεσα σε αυτήν και την πραγματικότητα γίνονται αδιόρατα.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (MAJORITY)

Δραματική
Διάρκεια: 111′
Τούρκικη ταινία σε σκηνοθεσία Σερέν Γιουτζέ
Πρωταγωνιστούν: Μπαρτού Κιουτσουκτσαγκλαγιάν, Σετάρ Τανριστζέν, Εσμέ Μαντρά

Ο Μερτκάν ζει μια απλή ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Εργάζεται ως υπάλληλος στην κατασκευαστική εταιρία του πατέρα του και τα βράδια το ρίχνει έξω με τους φίλους του καμαρώνοντας με το αμάξι του πατέρα του. Τίποτα δεν τον επείγει να καλύψει αυτή την κενή ζωή. Την ευκαιρία αυτή θα του την δώσει η Γκουλ, μια νεαρή Κούρδα που εργάζεται για να μπορεί να φοιτά στο πανεπιστήμιο. Όμως, ο πατέρας του είναι αντίθετος σε μια σχέση με κάποια που προέρχεται από έναν λαό που, όπως λέει, «το μόνο που θέλουν είναι να διαιρέσουν την χώρα μας».

Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ (LA COMMUNE)

Σινεφίλ
Διάρκεια: 345′
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουάτκινς

Μέσα σε μια γιγαντιαία αποθήκη στα εργατικά Παρισινά προάστια, ο Πίτερ Ουότκινς συγκεντρώνει 200 ερασιτέχνες (μεταξύ τους, πολλοί «άνθρωποι χωρίς χαρτιά» από την Αλγερία, την Τυνησία και το Μαρόκο). Μαζί θα προσπαθήσουν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα της Άνοιξης του 1871, της ανόδου και της πτώσης της Παρισινής Κομμούνας. Το έργο-ποταμός του Ουότκινς ερευνά αυτή την ξακουστή, σύντομη, ρομαντική, μα και τραγική περίοδο, τότε που οι φτωχοί Παριζιάνοι εργάτες εξεγέρθηκαν ενάντια στην αστική Γαλλική Κυβέρνηση, η οποία υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το Παρίσι και να εγκατασταθεί στις Βερσαλλίες. Οι δραματικές εξελίξεις «καλύπτονται» από δυο τηλεοπτικά συνεργεία: η «Εθνική Τηλεόραση των Βερσαλλιών» παρουσιάζει την επίσημη εκδοχή των γεγονότων, η «Κομμούνα TV» μεταφέρει τις απόψεις των επαναστατημένων Κομμουνάρων. Το τολμηρό αριστούργημα του Ουότκινς, επαναστατικό σε φόρμα και περιεχόμενο, κινείται ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν και μας υποχρεώνει να αντιπαρατεθούμε με τις όποιες εκ του ασφαλούς αντικειμενικές αναγνώσεις της Ιστορίας και να αντιμετωπίσουμε τις αναπόφευκτες αντανακλάσεις της στο σήμερα.

ΤΡΙΤΗ

Διάρκεια: 95′
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Κορνήλιου
Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Αναγνώστου, Γιάννης Κασιμάτης, Ιωάννα Πιατά

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάποια Τρίτη, παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα. Όλοι κάτι ζητούν και όλοι το χάνουν. Για να το ξανακερδίσουν, στο τέλος, όπως δεν το περιμένουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης