Πλούσια δραστηριότητα παρατηρείται και αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στα πλαίσια του Μήνα Παιδικού Βιβλίου – και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009, στις 7:00 μ.μ., η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Καλλιόπη Κύρδη, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, θα παρουσιάσει στον Πολυχώρο του εκδοτικού οίκου (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 2113003580) το σεμινάριο με τίτλο: «Λογοτεχνικό βιβλίο και αφηγηματικός λόγος στη σχολική τάξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 6:00 μ.μ., στο ίδιο πάντα μέρος (Πολυχώρος), ο. «παραμυθάς» Στέλιος Πελασγός, συγγραφέας και διδάκτωρ Παιδαγωγικής, θα παρουσιάσει το σεμινάριο με τίτλο: «Γυρνώντας το ποτάμι πίσω: Από τον παραμυθά στο βιβλίο και από το βιβλίο στον παραμυθά». Ο Στέλιος Πελασγός θα προσπαθήσει να αναλύσει τις τεχνικές μετουσίωσης του κειμένου σε παράσταση αφήγησης, αλλά και της προφορικής αφήγησης σε κείμενο.

Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας  και Τεκμηρίωσης Βόλου, το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη με τίτλο «Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου πόθων». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009, στις 7:00 μ.μ., στην πόλη του Βόλου (κτίριο «Αχίλλειον», πεζόδρομος Κουμουνδούρου 1), όπου ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο και θα διαβάσει αποσπάσματα, δεχόμενος ασφαλώς τις ερωτήσεις του κοινού.

Οι μικροί φίλοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι προσκεκλημένοι σε ένα δημιουργικό δημοσιογραφικό εργαστήριο για να γράψουν και να ζωγραφίσουν μαζί το καλοκαιρινό τεύχος της παιδικής εφημερίδας «ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!» Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, λοιπόν, στις 12:00 το μεσημέρι, ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης και η συντακτική ομάδα της παιδικής εφημερίδας σας περιμένουν στον Πολυχώρο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 2113003580).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Το τμήμα Βιβλιοθήκης του ΔΗ.Π.Ο.Ν. και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου με τίτλο: «Ένα παιδί μετράει τα σύννεφα». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας (οδός Βύρωνος 32). Η ιστορία του μικρού Άλκη, που με την βοήθεια μιας τεράστιας συννεφόσκαλας παίζει κρυφτό με τον ήλιο, θα ζωντανέψει μπροστά σας με την βοήθεια του μουσικο-θεατρικού συγκροτήματος «The Family Sound Machine».

Σας περιμένουν, λοιπόν, με πολύ κέφι οι: Κώστας Μπραβάκης με τις κιθάρες του, Νίκη Μπραβάκη με το βιολί της, Νεφέλη Μπραβάκη με τα πλήκτρα της και Εύα Ιεροπούλου με το βιολοντσέλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης