«Η τέχνη πρέπει να κινείται. Είναι ένας τρόπος να εκπλήσσει και να ταράζει την καθημερινότητα». Αυτό συνοψίζει το motto της Άντζελας Δικαιούλια και της Gallery Art Gargo, η οποία διοργανώνει φέτος μια μεγάλη εικαστική έκθεση με τίτλο «ART MEETS MEDIA» στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας VETO.

Σημαντικοί καλλιτέχνες διεθνούς κύρους δίπλα σε νέους ταλαντούχους δημιουργούς, απλώνουν τα έργα τους ενώνοντας την τέχνη με τα Media, σε μια χρονική στιγμή όπου οι καλλιτέχνες επηρεασμένοι από κοινωνικές, πολιτικές και καλλιτεχνικές συνθήκες οδηγούνται σε μια νέα αισθητική αντίληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκθέσεις της Άντζελας Δικαιούλια γίνονται σε εργασιακούς χώρους χωρίς να τους διαταράσσουν που λειτουργούν παράλληλα και αλληλένδετα με το εικαστικό δρώμενο. Σε κάθε έκθεση ο χώρος είναι διαφορετικός μπορεί να είναι ένα μεταλλουργείο, ένα σκάφος, ένας εμπορικός χώρος ή τα γραφεία μιας εφημερίδας, όπως αυτή τη φορά.

Ανάμεσα στους 57 καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, η οποία εγκαινιάσθηκε στις 11 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβάνονται 30 εικαστικοί από τη Γερμανία, όπως οι ζωγράφοι Markus Luepertz, Oliver Jordan, Rolf Zimmermann και Thitz, ο Ελβετός M.S.Bastian, έργα των οποίων εκτίθενται σε μεγάλα διεθνή μουσεία, γκαλερί και εικαστικές διοργανώσεις. Μαζί τους 23 Έλληνες. Οι γλύπτες Costis, Nikos Floros, Takis Kozokos, οι ζωγράφοι Ioanna Efthimiou, Tasos Bouras, Ioannis Mavrikakis, ο φωτογράφος Vassilis Kalantzis και άλλοι, καθώς και καλλιτέχνες από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες.

Στις εκθέσεις που διοργανώνει η Αντζελα Δικαιούλια, η οποία έζησε και εργάστηκε επί χρόνια στη Γερμανία ως αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτρια γκαλερί, είναι ορατή η βασική της φιλοσοφία: η αρμονική συνύπαρξη καταξιωμένων καλλιτεχνών και νεότερων δημιουργών. Έτσι, κάθε έκθεση είναι ταυτόχρονα πιο ενδιαφέρουσα και εκφραστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέοι καλλιτέχνες που επιλέγει η Gallery Art Gargo Άντζελα Δικαιούλια, έχουν ήδη ξεκινήσει διεθνή σταδιοδρομία στις art fairs της Κολωνίας, της Ζυρίχης και της Φρανκφούρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση ART MEETS MEDIA, όπως και όλες οι εκθέσεις της Gallery Art Cargo, είναι από τις μεγαλύτερες ομαδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που γίνονται στην Ελλάδα.

Δείτε τι είπαν οι επώνυμοι που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης:

Δείτε ορισμένες από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών:

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των καλλιτεχνών:

Διάρκεια έκθεσης: 11 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου
Εγκαταστάσεις της εφημερίδας VETO, 170 χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας
Τηλ. επικοινωνίας: 694 4267855

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης