Μια παράσταση με συναίσθημα ξεκινά την Tετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Badminton και η ανταπόκριση του κόσμου, αφού πάνω από 12.000 εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί, ήταν η αιτία να προστεθούν νέες παραστάσεις.

To μεσημέρι της Τρίτης έγινε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» και σε αυτήν βρέθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους όλοι οι συντελεστές.

Ο Λάμπρος Λιάβας που έχει αναλάβει τα κέιμενα και την μουσική έρευνα, μίλησε για τη ζωή του κυρίου Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ ενώ έδειξε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι μια θρυλική μορφή και εκφράζει έναν ερωτισμό και συναίσθημα που είναι αιώνιο.. Γίνεται παράλληλα με την παράσταση και μια εξιστόριση των γεγονότων εκείνης της περιόδου και μάλιστα παρατηρούνται πολλές ομοιότητες με την σημερινή εποχή, καθώς και τότε υπήρχε οικονομική κρίση. Ο Αττίκ ήταν εκτός από καλλιτέχνης και βαθειά πολιτικό άτομο και υποστήριζε τις ιδέες του. Ήταν μάλιστα “βενιζελικός” και αρκετές φορές οι οπαδοί του Βασιλιά είχαν επιτεθεί στη μάντρα του..

Ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του, με τον υπέροχο τρόπο που είχε δημιουργήσει την μάντρα του, με τους διαγωνισμούς του και φυσικά με την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι της εποχής.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Αττίκ υποστήριξε το έργο του με την ίδια του τη ζωή και απόδειξη ήταν η αυτοκτονία του πριν την απελευθέρωση, το 1944.

Είχε αφήσει χειρόγραφο σημείωμα που ήθελε να μπει στον τάφο του, όπως και έγινε.. έγραφε: “Έκλαψα για να γράψω, έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω…”».

Η Σοφία Σπυράτου που σκηνοθετεί την παράσταση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του θεάτρου και γι ’αυτό η σκηνή θα φτάσει μέχρι την πλατεία με σκαλοπατια, ακριβώς όπως ήταν και στη μάντρα. Οι καλλιτέχνες θα έρχονται πιο κοντά στο κοινό και θα γίνουν μια παρέα με αυτό. Η σκηνοθετική ματιά προσεγγίζει την ευαισθησία της εποχής και προσπαθεί να περάσει την συγκίνηση στο κοινό».

Μίλησαν ακόμα ο Γιάννης Ξανθούλης που έγραψε τα αυτοσχέδια στιχάκια, ο Θοδωρής Κοτεπάνος που έχει την ενορχήστρωση και την μουσική διεύθυνση αλλά και οι ηθοποιοί.

Επίσης αναφέρθηκε και η ιδέα που θα γίνει πραγματικότητα, της αναβίωσης των διαγωνισμών κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Θεατές που έχουν δηλώσει συμμετοχή και πήραν μέρος σε οντισιόν, θα διαγωνιστούν σε διάφορα ταλέντα με έμφαση στο ταλέντο του τραγουδιού, όπως ακριβώς γινόταν και στη μάντρα του Αττίκ.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης