Είναι αρκετή μια νύχτα για να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα; Η Ιωάννα Παππά και ο Τάσος Ιορδανίδης όχι μόνο μας απάντησαν θετικά, αλλά σκοπεύουν να μας το αποδείξουν επί σκηνής στη ρομαντική κομεντί «Φράνκι και Τζόνι», που ανεβαίνει από την Παρασκευή 21/12 στο Θέατρο Altera Pars, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.
Μετά τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων του «Άμλετ», στον οποίο ξεχώρισαν για τη σκηνική τους χημεία, πρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο του Τέρενς ΜακΝάλι που γράφτηκε το 1987 κι έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από την κινηματογραφική ταινία του 1991, με τους Αλ Πατσίνο και Μισέλ Φάιφερ. Ο ΜακΝάλι παρακολουθεί μέσα από μια «κλειδαρότρυπα» μια παθιασμένη νύχτα ανάμεσα στη Φράνκι και στον Τζόνι και ίσως την τελευταία τους ευκαιρία να βρουν την ευτυχία.
Πρόκειται για δύο φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σε ένα συνοικιακό εστιατόριο του Μανχάταν, εκείνος ως μάγειρας κι εκείνη ως σερβιτόρα. Ο Τζόνι είναι ένας ευαίσθητος άντρας, πρώην κατάδικος για μικροαπατεωνιές, που του αρέσει να διαβάζει. Μία από τις πιο συχνές αναφορές του μάλιστα είναι ο «Άμλετ» – μια όμορφη σύμπτωση για τον Τάσο Ιορδανίδη, που μόλις ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο βασίλειο του πρίγκιπα της Δανιμαρκίας. Ο τρόπος, λοιπόν, με τον οποίο ο Τζόνι προσεγγίζει και διεκδικεί τη Φράνκι έχει μια ποιητικότητα αλλά κι ένα συναισθηματισμό που στην αρχή τη φοβίζει, καθώς είναι απογοητευμένη και βαθιά πληγωμένη από την προηγούμενη σχέση της, μετρημένη στα λόγια και τα συναισθήματά της.
Η νύχτα που θα περάσουν μαζί την κάνει να δει πέρα από τους φόβους και τις αναστολές της. Κατά τη διάρκειά της και οι δύο αντιλαμβάνονται ότι, παρά τις διαφορές τους, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Άλλωστε, «μια στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξει τα πάντα και μια νύχτα μπορεί να χωρέσει δέκα ζωές», σύμφωνα με τα λόγια του Τάσου Ιορδανίδη. Και η Ιωάννα Παππά συμπληρώνει: «Είναι κάποιες μοιραίες συναντήσεις, σαν κι αυτή, που φέρνουν την αλλαγή στη ζωή μας και το έργο μάς δίνει την αφορμή να μιλήσουμε γι’ αυτές. Το αν θα έχουν θετική ή αρνητική εξέλιξη έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι να υπάρξει η αλλαγή που αφήνει το σημάδι της στην ψυχή μας».
Altera Pars
Μ. Αλεξάνδρου 123
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ