Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», σάς προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8.00μμ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης (οδός Κύπρου 68), όπου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Έρωτας και το Ψέμα». Ένα παραμύθι μεσαιωνικής εποχής, βασισμένο στον έρωτα ενός χωρικού με μία πριγκίπισσα, που θα μας ταξιδέψει στην αξία του «να είσαι ο εαυτός σου» και να αγωνίζεσαι γι’ αυτό.

Ο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ» του Ν.Α.Ο.ΕΛ. (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ελληνικού Αργυρούπολης), πέραν από τις επιτυχημένες αθλητικές του δραστηριότητες, έχει εμπλουτιστεί τον τελευταίο χρόνο με την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία. Με δημιουργό και συντονίστρια της ομάδας την κ. Μαρία Μπαντή (MSc Εκπαιδευτική Ψυχολογία), μέλη του Ομίλου με Νοητικές Αναπηρίες εντάχθηκαν στο θεατρικό θίασο με σκοπό την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα λειτουργεί με βάση την εκμάθηση της ομαδικότητας, εκπαιδεύει τα μέλη ως προς την κοινωνικοποίησή τους, εμβαθύνει σε συμπεριφοριστικά ζητήματα και εστιάζει στα μείζονα ψυχολογικά θέματα των μελών. Στην ουσία, πρόκειται για μια ομάδα που μέσα από την τέχνη του θεάτρου ασκεί συμπεριφοριστική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων, που είναι απόρροια της απομόνωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία. Επιπλέον, με τις θεατρικές δραστηριότητες, η μάθηση συντελείται μέσα σε από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμού και ατομικής πρωτοβουλίας και ευθύνης σε όλους τους τομείς της θεατρικής παράστασης (σεναρίου, σκηνογραφικού, μουσικής κ.ά.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Ψ.Θ. Ομάδα καλλιεργεί τις επικοινωνιακές δεξιότητες των μελών της και αξιοποιεί εξατομικευμένα τις δεξιότητές τους για την καλύτερη επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής τους, τα μέλη ξετυλίγουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες με αποτέλεσμα την εξέλιξη και ωρίμανση. Άλλωστε, η παιδευτική αξία του θεάτρου είναι το πιο ενδεικνυόμενο μέσο ελεύθερης έκφρασης και κατανόησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Αποτελεί δε το πιο αντιπροσωπευτικό είδος βιωματικής μάθησης, που συμβάλλει στη συναισθηματική, γλωσσική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης