Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα,  μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες παρουσιάσεις σε Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια, θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ, έγινε στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων και  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Την ίδια αποδοχή είχαν όλες οι παρουσιάσεις της «Ανθρώπινης Φωνής» στην Οικία Τέλλογλου, με διαδοχικές sold out παραστάσεις. Ο μονόλογος του Ζαν Κοκτώ ταξίδεψε στο Κιλκίς και παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από τη Μαρία Χατζηιωαννίδου στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 20.00.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ζαν Κοκτώ

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καύκας

Μουσική/Ηχητικό περιβάλλον: Πάνος Νάνος

Βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου

Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Ερμηνεύει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Μαρία Χατζηϊωαννίδου 

Μουσική επί σκηνής: Πάνος Νάνος (Ηλεκτρική κιθάρα)

Η Casa Bianca, ένα εξαίρετο δείγμα εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής στη Θεσσαλονίκη, χτίστηκε το 1912 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Piero Arrigoni κατά παραγγελία του Ιταλοεβραίου επιχειρηματία και εκλεκτού μέλους της εβραϊκής κοινότητας της πόλης Dino Fernandez Diaz ως γαμήλιο δώρο για την Ελβετίδα σύζυγό του Blanche (Bianca) Meyer. 

Η έπαυλη, γνωστή και ως Villa Blanche, Villa Bianca ή Villa Fernandez, στη Συνοικία των Πύργων ή Εξοχών, φιλοξένησε πολιτικούς της εποχής σε μεγαλειώδεις δεξιώσεις, αλλά συνδέθηκε κυρίως με το ειδύλλιο της μεγαλύτερης κόρης των Diaz, Aline, με τον Σπύρο Αλιμπέρτη, επιμελητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών και αξιωματικού του ελληνικού στρατού, το οποίο συντάραξε τη συντηρητική κοινωνία της εποχής.

Η Casa Bianca, που το 1976 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, διασώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την ολοκληρωτική κατεδάφισή της. Μετά τις εργασίες αποκατάστασής της, μέσω της ένταξής της στο Πρόγραμμα Έργων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  «Θεσσαλονίκη ΄97», στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και τις εκθέσεις της, μόνιμη συλλογή έργων Νικολάου Γύζη και συλλογή έργων χαρακτικής, καθώς και περιοδικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και εκδηλώσεις θεάτρου, λόγου και μουσικής.

«Ανθρώπινη Φωνή»

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (CASA BIANCA) Βασιλίσσης Όλγας 180

 3 & 4 Μαρτίου στις 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Προπώληση αποκλειστικά από τα Ταμεία του ΚΘΒΕ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ:

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):

Δευτέρα: 8.30- 15.30

Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 – 21:30

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:

Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 – 15:30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):

Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):

Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Τ. 2315 200 200