07/05/2010 – 09/05/2010

Το 6ο Athens Video Art Festival 2010, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείου Μεταφορών, Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Δήμου Αθηναίων, Goethe Institute, Instituto Cervantes, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Αθηνών.

Με ιδιαίτερη χαρά η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται για έκτη συνεχή χρονιά το πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό θεσμό, που έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες και πλέον συμμετοχικές εκδηλώσεις της πρωτεύουσας, τόσο ως προς τις υποψηφιότητες, όσο και ως προς την επισκεψιμότητα της.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας (Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installation Art, Performance Art), αλλά και παρουσιάσεις των μεγαλύτερων διεθνών φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, ακαδημαϊκά αφιερώματα, καθώς και μια σειρά από μεγάλα νεανικά μουσικά συναυλιακά δρώμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η προβολή των κορυφαίων δημιουργιών του Andy Warhol, του μεγαλύτερου ειδώλου της pop κουλτούρας. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο καλλιτέχνης διερεύνησε έντονα την κινούμενη εικόνα δημιουργώντας επικές ταινίες, προσωπικά πορτρέτα, προγράμματα για την τηλεόραση και μουσικά videos και μεταμόρφωσε τη σύγχρονη τέχνη, διαγράφοντας τις παραδοσιακές διακρίσεις ανάμεσα στις Καλές Τέχνες και την Pop κουλτούρα.

Επίσης, με τη φετινή θεματική ενότητα “Feel Free To Feel Green” ως αφετηρία έμπνευσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο “περιβαλλοντικά – ευαίσθητα” έργα όλων των κατηγοριών (installations, video art, digital image κ.α.), που αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση.

Με σεβασμό στην εικαστική δημιουργία, αλλά και στα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, το AVAF 2010 κάλεσε τους σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν έργα καταθέτοντας την δική τους ξεχωριστή άποψη πάνω στο θέμα, απευθυνόμενοι σε ένα ευρύ κοινό, ανοικτό σε ερεθίσματα και εξοικειωμένο με τα νέα μέσα.

Αφιερώματα στα μεγαλύτερα διεθνή Festival (Festivals Of The World): Transmediale (Germany), REC (Spain), In-Edit (Spain), Orebro Video Art Festival (Sweden), Cologne Off (Germany).

Ακαδημαϊκές Συνεργασίες / Παρουσία Επισήμων: Goethe Institut (40 jahre videokunst), Instituto Cervantes (Videonautas: Panorama of Spanish Video Creation 2002-2008).

Παρουσίαση: Electronic Arts Intermix, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΤΕΙ Αθηνών.

Ώρες λειτουργίας: 16:00 – 00:30

Είσοδος: 7 ευρώ

Πληροφορίες: www.athensvideoartfestival.gr

Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: “Τεχνόπολις”, Αίθουσες: “Άγγελος Σικελιανός”, “Κωστής Παλαμάς”, “Τάκης Παπατσώνης”, “Κωνσταντίνος Καβάφης”, “Σιδηρουργείο”, Κεντρική Αυλή
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης