Την συνέχιση των εργασιών της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, παρά τη δική της αποχώρηση από τη Βουλή, ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνονται ήδη δομές, με στόχο, όπως είπε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής να «μην πεθάνει το έργο της επιτροπής, ακόμα και αν κάποιοι προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν». «Η επιτροπή έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμά της. Ανεξαρτήτως της βούλησης της επόμενης ηγεσίας της Βουλής, τα μέλη της επιτροπής θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σκοπό, για τον οποίο συγκροτήθηκε, με άλλα μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία διατηρεί τον θεσμικό της ρόλο μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου, έκανε παρουσίαση του πεντάμηνου έργου της Επιτροπής, παραθέτοντας στοιχεία που αφορούν στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, από το δημοψήφισμα έως και το τρίτο πακέτο στήριξης (μνημόνιο). Η επιτροπή, στα συμπεράσματά της, χαρακτηρίζει δεσμευτικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμά του απαγορεύει από τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις να συνάψει συμφωνίες με παρόμοιο- του ερωτήματος- περιεχόμενο. Χαρακτηρίζει δε απεχθές, παράνομο και αθέμιτο το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω του γεγονότος πως η σύναψή του βασίστηκε στις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις.

Πάντως η κα. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένη από τον τρόπο που προβλήθηκε το έργο της επιτροπής. Όπως είπε, η επιτροπή λοιδορήθηκε, χλευάστηκε και δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση με το… λάστιχο βγήκε πέντε μέρες μετά την ίδρυσή της.

Αναφερόμενη τέλος στο κόστος της Επιτροπής Αλήθειας, η κ. Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε ότι συνολικά άγγιξε τα 112.000, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως κατά την εννεάμηνη θητεία της, η Βουλή έχει μειώσει τα έξοδά της σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα κατά 12,5 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi